• “Ne Taahhüt Ettiysek Bir Bir Hayata Geçiriyoruz”
  • “Ne Taahhüt Ettiysek Bir Bir Hayata Geçiriyoruz”
  • “Ne Taahhüt Ettiysek Bir Bir Hayata Geçiriyoruz”
  • “Ne Taahhüt Ettiysek Bir Bir Hayata Geçiriyoruz”
  • “Ne Taahhüt Ettiysek Bir Bir Hayata Geçiriyoruz”
  • “Ne Taahhüt Ettiysek Bir Bir Hayata Geçiriyoruz”
Ergene

“Ne Taahhüt Ettiysek Bir Bir Hayata Geçiriyoruz”

  • 08 Ekim 2021
  • 1416 Kez Okundu

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel gazetemize yaptığı açıklamada, Ergene için canla başla çalıştıklarını ve ne taahhüt ettilerse bir bir hayata geçirdiklerini belirtti


Ergene Belediyesi’nin sosyal bir belediyecilik olduğunun altını çizen Rasim Yüksel yaptıkları yatırımlardan tek tek söz etti. Ergene için ne taahhüt ettikse bir bir hayata geçiriyoruz diyen Başkan Yüksel, yaşanan sıkıntılara da değindi. Özellikle Ergene Velimeşe OSB içerisindeki Ergene Belediyesi arazilerine dikkat çeken Yüksel, 100 trilyonluk arazilerimiz, elimizden 20 trilyona alınmak isteniyor” dedi. Belediye olarak hedefleri olduğunu belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel 2022 yılında yapacakları projelerden de söz etti. Belediyecilikte her zaman iddialı olduğunun altını çizen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, bir çağrıda bulunarak, gelsinler mahalleleri gezdireyim ve belediyenin yaptığı projeleri görsünler” dedi. 
ERGENE BELEDİYESİ SOSYAL BİR BELEDİYEDİR
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel gazetemize önemli açıklamalarda bulundu: “Ergene Belediyesi sosyal bir belediyeciliktir, sosyal belediyeciliği devam ettiriyoruz. Ergene Velimeşe Spor Türkiye’nin her yerinde Ergene’mizi her noktada temsil ediyor. Seçim zamanında ilçemizde ne taahhüt ettiysek hepsini bir bir hayata geçiriyoruz. İlçemizde Büyükşehir Belediyemiz 95 kilometre içme suyu, 120 kilometre kanal yaptı, akabinde bizde yol çalışmalarımız şu anda 200 kilometreyi geçti. Yaklaşık 150 kilometre kilit parke taş, 40 kilometre asfalt akabinde beton yol olmak üzere takriben 200 kilometre yol yaptık. 
MARMARACIK ÇEKİM MERKEZİ OLACAĞINA İNANIYORUM
Bakırca mahallemizde parke taş yol çalışmalarımız devam ediyor, oradan Pınarbaşı mahallemize geçeceğiz. Şu anda bulunduğumuz Ergene Kültür Merkezi’nde çok güzel bir kültür merkezi inşallah pandemi biter ve çocuklarımıza vatandaşlarımıza güzel tiyatro gösterileri yaparız diye düşünüyorum. 30 Ağustosta Velimeşe Gölet’ini açtık. Şu anda Marmaracık Göletimiz devam ediyor. İç peyzaj ve dış peyzaj çalışmalarımız var, çok yakında göleti temizleyeceğiz, ilave su kuyusu vuracağız, çünkü yetmiyor. Dışarda da oturaklarımız hazır. Marmaracık Mahallemizin çekim merkezi olacağını düşünüyorum. Atatürk Evimiz var, bilindiği üzere müteahhit çekildi, teminatı yandı, belediyeye gelir olarak kaydettik. 29 Ekimde Atatürk Evi’ni açmayı planlıyoruz.  
7 YILA ÇOK ŞEY SIĞDIRDIK
Bazı eleştiriler oluyor, belediye bakkal dükkânı değil, bazı şeyler akşamdan sabaha olmuyor, kanunlar ve kurallar çerçevesinde hareket etmek zorundayız. Dün Vakıflar Mahallemizdeydik, zaman zaman ne yapıldı diye sorabilirler, gelsinler tek tek bütün mahalleri gezdireceğim. Biz 7 yılda çok şey sığdırdık. Kapalı Spor Salonu, düğün salonu, 200 kilometre yol, Futbol sahası, trübünler kreş, anaokulu, 80 tane park, köpek barınağı, bir ilçede olması gereken ne varsa onları yaptık, yüzlerce araba aldık. 
OSB’DEKİ 100 TRİLYONLUK ARAZİLERİMİZİ 20 TRİLYONA ALMAK İSTİYORLAR 
Ergene Velimeşe OSB’de belediyenin arazilerinin olduğunu ifade eden Yüksel Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a ve siyasi büyüklere seslenmek istiyorum” dedi. Konuşmasını sürdüren Yüksel, “Başta Meclis Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop olmak üzere tüm siyasi büyüklerime çağrı yapmak istiyorum. Ergene Belediyesi’nin OSB’deki mülkleri var. 300 dönüm sanayi arsası var, bunlar emlak değerinden Velimeşe OSB yönetimi bunları elimizden almak istiyor. Bunlar Ergene’nin geleceği, Ergenede doğmamış çocukların geleceği. Yaklaşık 100 trilyonluk yerlerin elimizden 20 trilyona alınmak isteniyor. Tek mağdur ilçeyiz, Ergene’nin mülkleri hala Çorlu Belediyesi’nde kaldı. Çünkü kanun eksik çıkmıştı. Ergene mağduru bu konuda mağdur edildi. Biz öz kaynaklarımızla birçok şeyi kazandırdı” dedi. 
BEN HER ZAMAN BELEDİYECİLİKTE İDDİALI OLDUM, OLMAYA DEVAM EDECEĞİM
“Hedeflerimiz var” diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Seneye iki tane Cumhuriyet Mahallesi’nde park projesini hayata geçireceğiz, Cumhuriyet Mahallemizde sevgi yolumuz var, Kırkgöz Mahallemizde sevgi yolu projemiz var, Esenler Mahallemizde muhtarlık binası, sağlık ocağı ve sosyal tesis projesini 2022 yılında ihalesine çıkıp gençlerimizin hizmetine sunacağız, ben her zaman belediyecilikte iddialı oldum, olmaya da devam edeceğim. Amatör spor kulüplerine desteğimiz var, Ergene Belediye’nin lavanta bahçeleri, çilek bahçesi ve diğer bitkiler var” dedi.  
BİZ EN KENAR MAHALLERE HİZMET GÖTÜRÜYORUZ 
“Eksiklerimiz var mı var, TESKİ’nin eksikleri var, iki tane yolda alt yapı yaparsa bende üst yapıyı yapacağım” diyen Rasim Yüksel, “Ne taahhüt ettiysek arkasında duruyoruz. Sıfırdan bir ilçe kurup da bu kadar iş yapmak kolay değil. biz hizmetimize en kenar mahallerden başladık, belediyecilik genelde merkezlere yaparlar ama biz öyle yapmadık, en kenar mahallere hizmet götürdük. Biz her zaman vatandaşımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz” dedi.  
İMDAT ŞAHİN