• Başkan Yüksel, Maden Şehitlerini Unutmadı
  • Başkan Yüksel, Maden Şehitlerini Unutmadı
Ergene

Başkan Yüksel, Maden Şehitlerini Unutmadı

  • 04 Ekim 2021
  • 1249 Kez Okundu

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Soma Maden Şehitliğine giderek 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük maden faciası olarak kayıtlara geçen faciada hayatlarını kaybedenleri mezarları başında andı.




Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Ergene Velimeşespor’u Somaspor deplasmanında yalnız bırakmayan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Soma Maden Şehitliği’ne de giderek Soma Maden Faciasında yaşamını yitiren 301 maden işçisini dualarla andı. 

Maden Şehitliği’nde bulunan acılı ailelere baş sağlığında bulunan Başkan Yüksel faciada hayatını kaybeden 40 işçinin defnedildiği şehitlikte işçileri mezarı başında dualarla andı. Elim faciada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Tekirdağ’ımızı, Ergenemizi Türkiye’nin her yerinde gururla temsil eden Ergene Velimeşespor’umuza Somaspor karşısında tribünlerden destek olmak için geldiğim Soma’da maden şehitlerimizi anmadan da geçemedim. Yerin 1,5 kilometre altında mineral veya cevheri kazarak çalışan madenci emekçilerimiz dünyanın en tehlikeli işini yapmaktadırlar. Yerin altında çalışırken grizu patlamaları ve göçüklerle oldukça karşı karşıya gelmektedirler Burada çok acılar yaşandı, meydana gelen olayda arkadaşlarını kurtarmak için madenden kurtulan maden mühendisi Koray Karadağ tekrar maden ocağına girdiğinde geri çıkamayarak hayatını kaybetti. Rabbim bir daha ülkemize böyle acılar yaşatmasın. Bu vesile ile maden şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, kederli aileleri başta olmak üzere ulusumuza baş sağlığı diliyorum” dedi.