• “Ayçiçeği Fiyatları Beklentinin Altında Kaldı
  • “Ayçiçeği Fiyatları Beklentinin Altında Kaldı
  • “Ayçiçeği Fiyatları Beklentinin Altında Kaldı
Çorlu Güncel

“Ayçiçeği Fiyatları Beklentinin Altında Kaldı"

  • 15 Eylül 2021
  • 1009 Kez Okundu

Ayçiçeği hasadı geçtiğimiz günlerde başlarken, ayçiçeği fiyatı da açıklandı. Yüzde 40 yağ oranı olan ayçiçeğinin fiyatın ton başına 5 bin 100 lira olarak açıklandı.

 Trakya Birlik tarafından açıklanan yeni fiyatlara göre yüzde 40 yağ oranı olan ayçiçeğine ton olarak 5 bin 100 lira olarak belirlendi. Yağ oranı artışlarında ton başına 80 lira fark belirlendi. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yüksel Ertan gazetemize yaptığı açıklamada ayçiçeği fiyatlarının beklentinin altında kaldığını belirtti. Çiftçilerinin ayçiçeği fiyatını kilo olarak 6 lira üzerinde beklediğini belirten Ertan fiyatlar 6 liranın çok altında kaldı dedi. 
AYÇİÇEĞİ FİYATI 5 BİN 100 LİRA OLARAK AÇIKLANDI 
Trakya Birlik tarafından açıklanan ayçiçeği fiyatı 5 bin 100 lira olarak belirlendi. Her yağ oranı artışında ise kiloda 80 kuruş fark verilecek. Çiftçiler kiloda 6 lira seviyesinde beklediği ayçiçeği fiyatları beklentinin altında kaldı. Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan, çiftçilerin ayçiçeğini hemen satmayıp bekleteceklerini ve fiyatların yükselmesini bekleyeceğini kaydetti. 
ÇİFTÇİLER 6 LİRA SEVİYESİNDE BEKLİYORDU 
Gazetemize konuşan Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan, “Ayçiçeği fiyatlarını Trakya Birlik açıkladı. Ton olarak 5 bin 100 lira olarak belirlendi. Yüzde 40 yağ oranı olan ayçiçeği bu fiyata alınacak. Yağ oranındaki her artışta kilo olarak 80 kuruş bir fark alacak çiftçiler. Verim bu sene normaldi, dönüm olarak 200 kilo civarındaydı. Ama fiyatlardan çiftçiler beklediğini bulamadı. Çiftçiler 6 lira seviyesinde bekliyordu ama olmadı” dedi. 
MARMARA YILLIK 700-800 BİN TON AYÇİÇEĞİ ÜRETİYOR
Marmara Bölgesi’nin yıllık 700-800 bin ton ayçiçeği ürettiğini ve Türkiye’nin ihtiyacının yarısını ürettiğini belirten Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan konuşmasını sürdürdü: “Türkiye’nin ayçiçeği ihtiyacının yarısını Marmara Bölgesi karşılıyor. Yıllık 700-800 bin ton ayçiçeği üretimi yapılıyor. Çiftçi ayçiçeği fiyatlarını 6 lira seviyesinde bekliyordu ama olmadı” dedi. 
İMDAT ŞAHİN