•  36 Saatlik Kesinti Başladı
  •  36 Saatlik Kesinti Başladı
  •  36 Saatlik Kesinti Başladı
  •  36 Saatlik Kesinti Başladı
  •  36 Saatlik Kesinti Başladı
  •  36 Saatlik Kesinti Başladı
  •  36 Saatlik Kesinti Başladı
Çorlu Güncel

36 Saatlik Kesinti Başladı

  • 13 Eylül 2021
  • 1374 Kez Okundu

TESKİ’nin yöneticileri Çorlu’da 11 Mahalle’de 14 Eylül Salı (bugün) saat 08.00’da başlayıp, 15 Eylül Çarşamba 8yarın akşam saat 20.00’a kadar sürecek olan 36 saatlik su kesintisinin nedenini anlattı.


14 Eylül 2021 Salı günü (bugün) başlayacak olan su kesintilerinin nedenlerini anlatan TESKİ yöneticileri basın mensuplarıyla buluştu. TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz’ün katıldığı basın toplantısında Çorlu’da yaşanacak olan su kesintisinin nedenleri ve TESKİ’nin Çorlu’ya yaptığı yatırımlardan söz edildi. TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz aynı zamanda basın mensuplarınındı sorularını cevapladı. 
ÇORLUDA 36 SAAT SULAR AKMAYACAK 
TESKİ’nin yapacağı çalışmalardan dolayı Çorlu’da 11 mahallede 36 saat su kesintisi yaşanacak. Kesintiden etkilenecek olan mahalleler: Reşadiye Mahallesi, Nusratiye Mahallesi, Muhittin Mahallesi, Hatip Mahallesi, Kemalettin Mahallesi, Hıdırağa Mahallesi, Silahtarağa Mahallesi, Cemaliye Mahallesi, Çobançeşme Mahallesi, Şeyhsinan Mahallesi (bir kısmı), Kazımiye Mahallesi (bir kısmı) olarak açıklandı. TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz ve TESKİ yöneticileri su kesintisinin nedenlerini anlattı. Yapılan içme suyu hatlarının bağlantılarını yapacak olan TESKİ ekipleri 7 farklı noktada çalışma yürütecek. 
TESKİ ÇORLUDA 290 KİLOMETRE ALT YAPI YENİLEMESİ YAPTI 
TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Fatih Başaran bir sunum yaparak Çorlu’daki yatırımlardan ve su kesintisinin nedenlerini anlattı. Başaran yaptığı açıklamada: “Çorlu bizim en büyük ilçemiz, nüfusu 279 bin, aktif abone sayımız 123 bin, 26 mahalleden oluşuyor, içilebilir su şebekesi uzunluğu 496 kilometreden oluşuyor. Yağmur suyu şebeke hattı uzunluğu 35 kilometre. Şu ana kadar 2014 Mart Ayı’ndan 2021 Ağustos Ayı’na kadar Çorlu’da yaptığımız imalatların toplam uzunluğuna baktığımız zaman 151 kilometre içme suyu imalatı yapmışız, 120 kilometre kanalizasyon inşaatı, 17 kilometre yağmur suyu toplamda 290 kilometre bir alt yapı yenilemesi ve ihalesi yapılmış. Bunların maliyetleri 73 milyon civarında. Şu anda 72 aktif kuyumuz var, bunların 36’tanesi TESKİ genel müdürlüğü tarafından açıldı” dedi. 
1’İNCİ VE 2’İNCİ ETAP İÇME SUYU HATLARINI TAMAMLADIK
Konuşmasını sürdüren Fatih Başaran, “Biz Çorludaki içme suyu çalışmalarımızı etaplar halinde numaralandırdık, Çorlu’yu teslim aldığımızda Çorlu’nun içme suyunu yönetemiyorduk, elimizde bazı coğrafi veriler yoktu, sistemin nasıl çalıştığını yönelik arşivlerimiz çok sağlıklı değildi, çalışan personelin bilgi dağarcığıyla kontrol etmeye çalışıyorduk. Yeni yaptığımız işlerde bilimsel yerinden takip edilebilmesi için sürekli izlenebilen bir yönteme geçtik. Çorlu 1 Etap İçme Suyu İsale Hattı projemizi 2017 yılında başlayıp 2020 yılında tamamladık. Toplam 19 milyon civarında bir yatırım var. Asbes boruların biran önce terk edilmesini istiyoruz, çünkü bunlar çok sık arıza yapıyor. Toplamda 13 kilometrelik asbesli boruyu devre dışı bıraktık. Yeni terfi merkezleri ve depolar meydana getirdik. Bu işin devamı olan 2. Etap çorlu içme suyu inşaatı işimiz 2020 yılında başladı. Şu anda işin yüzde 85’i gerçekleşti” dedi. 
7 NOKTADA HATLARIN BAĞLANTILARINI YAPACAĞIZ
TESKİ Genel Müdürü Fatih Başaran 36 saatlik su kesintisinde 7 ayrı noktada bağlantı yapacaklarını belirtti. Konuşmasını sürdüren Başaran, “Artık vatandaşımıza ana hatlarını değiştirmiş bir şekilde sağlıklı içme borularından su verebiliyoruz. 14 Eylül Salı günü yapılacak su kesintisinin neden zamanının uzun olması gerektiğini belirtmek istiyorum. 7 farklı noktada 7 ayrı ekiple çalışma yapacağız. Yapılan yeni hatlarda bağlantılar yapacağız. Yaptığımız bu çalışmalarla birlikte yapmış olduğumuz bu 2 etabın birbirleriyle irtibatı ve bağlantısı yapılacak. O bölgelerdeki vatandaşlarımız yeni hatlardan suyunu almaya başlayacak” dedi. 
36 SAAT İÇİNDE TAMAMLAMAYI PLANLIYORUZ
TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, “nerelerde ne çalışma yapıldığını siz değerli basın mensuplarımızla paylaştık. Salı günü başlayacak çalışmalar 36 saat içinde tamamlanması planlanıyor. Bu konuda halkımızdan anlayış bekliyoruz. Bizde en aza indirmek için elimizden geleni göstereceğiz. Mümkün olduğunca öne çekmeye çalışacağız” dedi. 
İMDAT ŞAHİN