• Çorlu'daki 53 Bin Öğrenci Yüz Yüze Eğitime Başlıyor!!!
  • Çorlu'daki 53 Bin Öğrenci Yüz Yüze Eğitime Başlıyor!!!
  • Çorlu'daki 53 Bin Öğrenci Yüz Yüze Eğitime Başlıyor!!!
  • Çorlu'daki 53 Bin Öğrenci Yüz Yüze Eğitime Başlıyor!!!
Çorlu Güncel

Çorlu'daki 53 Bin Öğrenci Yüz Yüze Eğitime Başlıyor!!!

  • 04 Eylül 2021
  • 809 Kez Okundu

Pandemi nedeniyle öğrenciler, uzun bir aradan sonra bugün tam zamanlı yüz yüze eğitime başlıyor.


Geçtiğimiz pazartesi günü okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri uyum eğitimlerine başlarken, 06 Eylül tarihinde (bugün) ilk, orta ve lise öğrencileri de tam zamanlı yüz yüze eğitimlerine başlayacak. Üniversite öğrencileri de okullarının açılış takvimine göre eğitim öğretime başlayacaklar. 
TAM ZAMANLI EĞİTİM ÖĞRETİM YAPILACAK
Okullarda eğitimin, ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıllarda pandemi nedeniyle öğrenciler uzun bir süre uzaktan eğitim almak zorunda kalmıştı. Belli dönemlerde okullar başlasa da kısa süre sonra tekrar uzaktan eğitime başlamıştı. 06 Eylül tarihi itibariyle tam zamanlı ve yüz yüze eğitime geçilecek. 
OKULLARDA GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI 
Okullarla birlikte kantin, yemekhane ve pansiyonlar da açılacak, okullardaki kapalı alanlar sürekli dezenfekte edilecek. Öğrencilerin velilerin öğretmenlerin okula gelirken maskeyle gelmeleri önerilirken, okul içinde ihtiyaç duyulduğu takdirde maske takılacak, maskeler okul idaresi tarafından ücretsiz verilecek. Okula dışardan gelen kişilerin sayıları sınırlandırılacak, kapı pençelereler sürekli dezenfekte edilecek.  
ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLER OKULLARINA KAVUŞUYOR 
Pandemi nedeniyle uzun bir süre okullarından ayrı kalarak uzaktan eğitim görmek zorunda kalan öğrenciler ve öğretmenler nihayet okullarına kavuşuyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı açıklamayla birlikte okullarda yüz yüze eğitime tam zamanlı olarak geçilecek. Öğrenciler haftanın 5 günü okuluna gidecek. Gerekli tedbirlerin de alınmasıyla birlikte öğrenciler yüz yüze eğitimlerini sürdürecek. 
ÖĞRENCİ VELİLERİNDE OKUL HEYECANI YAŞANDI 
Uzun bir süre çocuklarını okula gönderemeyen öğrenci velileri de okul heyecanı yaşadılar. Uzun bir zaman okullardan ayrı kalan öğrenci velileri haftalar öncesinden çocuklarıyla birlikte okul heyecanı yaşamaya başladılar. Çocuklarının kıyafetlerini ve okul ihtiyaçlarını günler öncesinden gideren öğrenci velileri çocuklarını okula hazırladı. 
İMDAT ŞAHİN