• Mesleki Eğitim Merkezi'nde Bir Başarı Hikâyesi
  • Mesleki Eğitim Merkezi'nde Bir Başarı Hikâyesi
Çorlu Güncel

Mesleki Eğitim Merkezi'nde Bir Başarı Hikâyesi

  • 02 Eylül 2021
  • 1834 Kez Okundu

Yıllar sonra Mesleki Eğitim Merkezi’nden lise diploması alan Elif Dizici ve Selahattin Şirin üniversiteyi kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü 14 Ağustos 2020 tarihli ilgili mevzuatlarda yapılan değişikliklerle Mesleki Eğitim Merkezleri mezunlarına lise diploması hakkı verilmişti. Ellerinde ustalık belgesi olan ortaokul mezunları yıllar sonra lise diploması alma fırsatı buldular. Mesleki Eğitim Merkezi 2020-2021 eğitim öğretim yılında ilk defa 95 kişi akademik seviyelerini gösterir lise diploması almaya hak kazandı. Bu şekilde lise diploması alan 2 kişi üniversiteyi kazanarak 2 yıllık yüksekokula yerleşmeye hak kazandı. 
YILLAR SONRA LİSE DİPLOMASI ALDI ŞİMDİ ÜNİVERSİTELİ OLDU 
1978 doğumlu olan Selahattin Şirin yıllar sonra aldığı lise diplomasıyla birlikte artık üniversiteli oldu. Şirin gazetemize yaptığı açıklamada: “Bizler ilkokuldan sonra direk mesleğe başladığımız için eğitimlerimizi dışardan yürütmek zorunda kalmıştık. Fakat bu verilen fırsatla birlikte bizler de diplomalarımızı aldık ve üniversiteyi de kazanmış bulunmaktayız. Bundan sonra yine çabalamaya devam edeceğiz, diğer arkadaşlarımıza da eğitime önem vermesini tavsiye ediyoruz. Evliyim, çocuğumuz var onlara örnek oluyoruz” dedi. 
OKUMANIN YAŞI YOK!
1993 doğumlu kuaför salonu işleten Elif Dizici de üniversiteli olma gururunu yaşıyor. Gazetemize açıklama yapan Dizici, “Şu an işletmekte olduğum bir kuaför salonum var, ama her şeye rağmen okumaktan hiç vaz geçmedim. Bir tarafta çocuklarımızın dersleri, bir tarafta kendi derslerimize katılarak birşeyler yapmaya çalıştım çabaladım. Çocuk sahibi olduktan sonra çocuklarımla birlikte üniversiteye girebilmek hayalimdi o zamana kadar dışardan liseyi bitireceğimi tam olarak bilmiyordum. Şimdi onlardan önce üniversite kazandım yerleştim bize bu imkânları sağlayanlara çok teşekkür ediyorum. Bizden sonra okuyacak olanlara da asla ve asla vazgeçmemelerini tavsiye ediyorum. Hayatın ne zaman ne getireceğini bilmiyoruz. Pandemi döneminde hayat bize böyle bir fırsat tanıdı. Çok mutluyum bizden sonrakiler de okumaktan asla vazgeçmesinler okumanın yaşı yok” dedi. 
TARİHTE BİR İLK
Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kocaaslan gazetemize yaptığı açıklamada: “Ustalık belgesi olan ortaokul mezunu öğrencilere verilen lise diploması alan öğrencilerimizden iki kişi üniversite sınavlarında başarılı olarak yerleşmeye hak kazandılar. Onları tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Şu anda bu uygulamamız devam etmektedir. Kayıt olmak isteyenler merkezimize gelip kayıt olabilirler. Böyle bir fırsatı değerlendirmeleri gerekir. Elinde olan olmayan nedenlerle öğrenimlerine ara vermiş olabilirler. Bu fırsatı iyi değerlendirerek zorunlu lise eğitimlerini de bu şekilde değerlendirebilir. Mesleki Eğitim Merkezleri’nde tarihinde ilk defa üniversiteye öğrenci yerleşiyor. Çorlu ve Türkiye genelinde de ilk defa lise diploması verildi. Üniversite kazanan bizim öğrencilerimizde ilkler içerisinde yer aldı” dedi.