• Başkan Keskin Ankara Ziyaretlerini Değerlendirdi
  • Başkan Keskin Ankara Ziyaretlerini Değerlendirdi
  • Başkan Keskin Ankara Ziyaretlerini Değerlendirdi
  • Başkan Keskin Ankara Ziyaretlerini Değerlendirdi
Çorlu Güncel

Başkan Keskin Ankara Ziyaretlerini Değerlendirdi

  • 01 Eylül 2021
  • 905 Kez Okundu

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin geçtiğimiz günlerde yaptığı Ankara temaslarını gazetemize değerlendirdi.


AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan Başkanlığında Ankara’da bakanlıklarda bir dizi ziyaretler gerçekleştiren ilçe başkanı Mustafa Keskin ziyaretleri gazetemize anlattı. Çorlu’yla ilgili gelişmeleri değerlendiren Mustafa Keskin bir dizi projenin yapılacağı müjdesini verdi. Ankara’ya giden AK Parti Heyeti önce Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’u ile görüştü, daha sonra sırasıyla Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Erdemir, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin’i, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş’u, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ı, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İşkur’u ziyaret etmişti. 
“TAM OLİMPİK YÜZME HAVUZU İÇİN BAKANIMIZ OLUMLU KONUŞTU”
Ankara’da bakanlıklara yapılan ziyaretleri gazetemize değerlendiren AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, “Geçtiğimiz hafta il başkanımız ve diğer ilçe başkanlarımızla birlikte Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştirdik. Burada ilk önce Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bir ziyaret gerçekleştirdik. Bakan beyle randevumuz vardı, kendisiyle görüştük. Bize Spor Toto’dan verilmiş bir yarı olimpik yüzme havuzu vardı, bunun daha ihalesi olmadan biz buraya bir müdahale yapmak istedik. Biz buranın tam olimpik bir yüzme havuzuna çevirmek istiyoruz. Çünkü bizim sporcularımız profesyonel anlamda antrenmanlarını yapabilmek için yaklaşık 40 kilometre gidiş 40 kilometre geliş yol yaptıklarını bizlere söylediler. Bizlerde bu konuyu bakanımıza dile getirdik. Teşvik amacıyla da burada yarışmaların düzenlene bilmesi için bizim tam olimpik bir yüzme havuzuna ihtiyacımız var bu talebimizi bakan beye ilettik. Oda gayet olumlu karşıladı. İnşallah kısa sürede bunların sonuçlarını almaya çalışacağız” dedi. 
350’YE YAKIN ATLETİZM SPORCULARI İÇİN TARTAN PİSTİ İSTEDİK  
Konuşmasını sürdüren AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, “Yine Gençlik ve Spor Bakanımızdan tartan pisti talep ettik. Atletizmle uğraşan yaklaşık 300-350 sporcumuz var. 4 tane de atletizm grubumuz var bizim. Buradan milli takımlara giden sporcularımız var, 6 kulvarlı bir tartan pisti talep ettik, oda uygun görüldü. İnşallah kısa sürede onun müjdesini de alırız. Birde İçişleri Bakanlığı ile kolektif olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bir projesi vardı. Uyuşturuyla mücadele kapsamında ilk 100’e giren ilçelere il tipi gençlik merkezi projesi var, bizimde bu konuda bir talebimiz oldu. İlçemize il tipi bir gençlik merkezi de kazandırmak istiyoruz. biz taleplerimizi sıraladık, bakan beyde olumlu karşıladı. İnşallah kısa süre sonra bunların müjdelerini alırız ve bizde halkımızla bunları paylaşırız” dedi.  
OKULLARIMIZLA İLGİLİ GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Çorlu’da tadilata sokulan ve yıkılan okullarla ilgili gazetemize konuşan Mustafa Keskin, “Okullarla ilgili projeler devam ediyor, gerek yıkım gerek güçlendirme ile ilgili projeler devam ediyor. Hala hazırda yıkılan ve tadilatına devam edilen okullarımız var, ivedi olarak bunların takipçisiyiz bunları her yerde zaten dile getiriyoruz. İnşallah en kısa sürede yerine yenileri yapılarak öğrencilerimizi daha nezih daha kaliteli yerlerde öğretimlerine devam etmelerini sağlamaları için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Sağlık Bakanlığı’na da bir ziyaretimiz oldu, Sağlık Bakan Yardımcımızla görüştük, Devlet Hastanemizin yoğunluğundan bahsettik, günde yaklaşık 9 bin poliklinik yapıldı. Hastanemizin doluluk oranı yüzde 84-85 seviyelerinde olduğunu, hastanemizin bir üst sınıfa taşınması için taleplerimizi dile getirdik. İnşallah en kısa süre sonra hastanemizi bir üst kategoriye taşımış olacağız” dedi. 
SORUNLU BÖLGEMİZE KARAKOL YAPILACAK  
Havuzlar Mahallesi’ne lojmanlarımız vardı, orada bir tadilat projesiyle bir karakolumuz yapıldı. Sorunlu bölgelerimizde de yer ayarlandıktan sonra o bölgede de bir karakolumuz yapılacaktır” diyen AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin Kumluca Deresiyle ilgili de konuştu: “Bizim Silahtarağa Mahallemizde Kumluca Deremiz var, 2011 yılında Devlet Su İşleri tarafından bu dere ıslah edildi. 2014 yılında büyükşehir belediyesi olduktan sonra da büyükşehir belediyesine devredildi. Geçtiğimiz aylarda il başkanımızla yaptığımız ziyarette derenin halini gördük, içler acısı bir durumda. Tarım Bakan Yardımcımıza durumu izah ettik, derenin kötü durumda olduğunu belirttik temizlenmesi gerektiğini ifade ettik. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde olan fakat hiçbir hizmetin yapılmadığı Kumluca Deresini de gerekli temizlik onarım ve bakım tadilatları yapılacak. Orada oynayanlar bizim çocuklarımız” ifadelerine yer verdi. 
ÇORLU VERGİ DAİRESİNE MEMUR ATANMASI TALEBİNDE BULUNDUK
“Şehrimiz Trakya’nın en büyük nüfusa sahipli bir ilçesi 280 bin nüfusumuz var, burada yine bizim vatandaşlarımızdan aldığımız bilgiler neticesinde personel eksikliğimiz var” diyen Keskin, konuşmasını sürdürdü: “Nasıl ki 3-4 ay önce polis eksikliğimizi bakanlığımıza bildirdik ve şu anda 270 polis memurunu ilçemizde görevlendirildiyse yine aynı şekilde bizler maliye bakanlığından memur talep ettik. Biran önce Vergi Dairesi’ne memur atanmasını bekliyoruz” dedi. 
KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCIMIZ 3 HAFTA SONRA ÇORLUYA GELECEK 
“Kültür ve Turizm Bakanlığımıza da bir ziyaretimiz oldu” diyen AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, “Bilindiği üzere bizim bir kalemiz var, yine bizim tarihi nitelikte Anıtlar Kurulu’nda olan eski Ağır Ceza Mahkemesi’nin olduğu bir binamız var, Münir Alkan Hastanemiz var, bunların durumundan bahsettik. Bakan yardımcımız şehrimize bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyarette tarihi yerlerimizi ilgili turizme nasıl kazandırabiliriz, neler yapabiliriz konularını görüşeceğiz. 3 hafta sonra bakan yardımcımız Çorlumuzda olacak. Bu noktaları ziyaret edip neler yapabiliriz onları konuşacağız” dedi. 

İMDAT ŞAHİN