• Dobrucalı Güven Tazeledi
  • Dobrucalı Güven Tazeledi
Çorlu Güncel

Dobrucalı Güven Tazeledi

  • 26 Temmuz 2021
  • 1176 Kez Okundu

S.S. Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşleteme Kooperatifi`nin olağan genel kurul toplantısının 2 bölümü 6. Maddeden itibaren görüşülmeye başlanarak sonuçlandırıldı. Toplamda 19 Maddenin görüşüldüğü genel kurulda Zeki Dobrucalı güven tazeleyerek tekrar kooperatif başkanlığına seçildi. 189 ortağın katılım sağladığı kongrede yönetim kurulu 7 ret oyuna karşı oy çokluğu ile göreve seçildi.


Gündemin 7 maddesinde yönetim kurulu faaliyet raporu Ali Çimen tarafından okundu. Gündemin 8. Maddesinde Bilonço ve gelir tablosu Mali Müşavir Hikmet Düzgören tarafından okunarak genel kurulun görüşüne sunuldu. Gündemin 9. Maddesinde Bilanço ve gelir tablosu hesapları 11 ret oyuna karşı oy çokluğu ile kabul edilerek yönetim kurulu ibraya sunuldu. 9 red oyuna karşı oy çokluğu ile ibra edilen yönetim kurulu kendi ibralarında oy kullanmadılar. 
Yönetim kurulunun maaşları belirlendi
Gündemin 10. Maddesinde ise yönetim kurulu üyelerinin aylık ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Oy birliği ile kabul edilen ilgili madde sonrası yönetim kurulu başkanının aylık maaşı 4 bin 762 lira, başkan yardımcısının 2 bin 382 lira, yönetim kurulu üyelerinin Bin 430 lira, denetim kurulu üyesi 2 kişinin 608 lira ve diğer denetim kurulu üyesinin aylık bin lira olarak ücret ödemesi alacağı belirlendi. Gündemin 11. Maddesinde 2021 yılı tahmini bütçesi okunarak yapılan oylama neticesinde oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 13. Maddesinde ise 7 asil, 7 yedek yönetim kurulu üyesinin yanı sıra görev sürelerinin belirlenmesine geçildi. Yönetim Kurulu 7 ret oyuna karşı oy çokluğu ile kabul edilirken görev süreleri ise 130 oy ile 3 yıl olarak belirlendi. Gündemin 15. Maddesinde 2019 ve 2020 yılı karlarından dağıtılmak üzere pay başına 6 bin 500`er lira dağıtılmasına 3 ret oyuna karşı 150 kabul oyu ile karar verildi. 
Kiracılardan 3 ay kira alınmayacak
Gündemin 16. Maddesinde ise yasal zorunluluklar nedeni ile dükkânını kapatmak zorunda kalan kooperatif kiracılarından Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında kira alınmaması konusu görüşülerek oy birliği ile genel kuruldan geçti. Gündemin 17 maddesinde ise çarşı bloklarından içkili restorana dönüşme talebinde bulunan esnafların istekleri oy birliği ile ret olunarak içkili yerler krokisine dahil olmaması kararlaştırıldı. Gerçekleştirilen genel kurul dilek ve temennilerin ardından son buldu.
Yönetim Kurulu 3 yıllığına seçildi
Genel Kurul sonrası  S.S. Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşleteme Kooperatifi`nin başkanı 3 yıl süre ile tekrar Zeki Dobrucalı olurken yönetim kurulu ise Mehmet Özçelik, Ali Çimen, İsmail Güleroğlu, Necmi Turna, Ekrem Camcaz ve Ergin Fındık isimlerinden oluştu. Denetleme Kurulunda ise Soner Tekin, Gökhan Atakol ve İbrahim Caner Yıldırım isimleri yer aldı.