•  Bunun Adı Plansızlık!
  •  Bunun Adı Plansızlık!
  •  Bunun Adı Plansızlık!
  •  Bunun Adı Plansızlık!
Çorlu Güncel

Bunun Adı Plansızlık!

  • 26 Temmuz 2021
  • 1129 Kez Okundu

UKOME tarafından alınan karar doğrultusunda Çorlu’daki bazı hatların güzergâhları değiştirildi, değişen hatlarda gelişigüzel konulan durak tabelaları tepki çekti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı UKOME tarafından 4,9 ve 10 numaralı otobüs hatlarının güzergahları değiştirildi. 4 Numaralı otobüs eski Salı Pazarının kurulduğu Çetin Emeç Bulvarı’na verildi. Esnafın ve vatandaşların araçlarını park ettiği Çetin Emeç Bulvarı’na gelişigüzel durak tabelaları konuldu. Durak çizgileri bile henüz çizilmedi, otobüsler yol ortasından vatandaşları alıyor, özellikle akşam saatlerinde yolun ortasında duran otobüsler trafiği de felç ediyor. 
ARAÇLARIN PARK ETTİĞİ NOKTALARA GELİŞİGÜZEL TABELA KONULMUŞ
Mart ayı içerisinde alınan karar doğrultusunda değiştirilen otobüs hatlarında yeni güzergâhlara gelişigüzel tabelalar konuldu. Özellikle Çetin Emeç Bulvarı’nda araçların park ettiği noktalara durak konulması tepki çekti. Eski Salı Pazarı’nın kurulduğu noktaya karşılıklı 3-4 tane durak tabelası konuldu. Bütün durak tabelalarının bulunduğu noktalar araç parkı olarak kullanılıyor. 
OTOBÜSLER YOLCULARI YOLDAN ALIYOR
Çetin Emeç Bulvarında vatandaşların ve esnafın araçlarını park ettiği noktalara gelişi güzel tabelalar konuldu. Gün boyunca duraklara araç parkları yapılıyor. Durakların henüz çizgileri bile çizilmiş değil. Otobüsler yolcularını yolun ortasından almak zorunda kalıyor. Gelişigüzel yapılan çalışmaların sonuçlarına vatandaşlar katlanmak zorunda kalıyor. 
ENGELLİLERİN OTOBÜSE BİNMESİ İÇİN OTOBÜSÜN KALDIRIMA YAKLAŞMASI GEREKİYOR
Çetin Emeç Bulvarı üzerinde otobüse binmek isteyen engelli bir vatandaş otobüse binebilmesi için otobüsün kaldırıma yaklaşması ve engelli rampasını açması gerekiyor. Fakat otobüsler araç parkları nedeniyle kaldırımlara yaklaşamıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Maalesef otobüsler kaldırımlara yaklaşamıyor. Engelli bir vatandaş nasıl otobüse binecek kaldırımdan nasıl aşağı inecek” dedi. 
BELEDİYELERDE YAPTIM OLDU MANTIĞI VAR 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren vatandaşlar Çorlu’da ulaşımın zorluğundan söz etti. Konuşmasını sürdüren vatandaşlar, “Maalesef belediyelerde yaptım oldu mantığı var. Mart ayında karar alınıyor ama daha durakların çizgileri bile çizilmiyor. Gelişigüzel tabelalar konuluyor. Bu nasıl bir anlayıştır. Neden bunun daha önceden palanı yapılıp duruklar ona göre düzenlenmiyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN