• Kaza Bağıra Bağıra Geliyor!!
  • Kaza Bağıra Bağıra Geliyor!!
  • Kaza Bağıra Bağıra Geliyor!!
  • Kaza Bağıra Bağıra Geliyor!!
  • Kaza Bağıra Bağıra Geliyor!!
  • Kaza Bağıra Bağıra Geliyor!!
  • Kaza Bağıra Bağıra Geliyor!!
Çorlu Güncel

Kaza Bağıra Bağıra Geliyor!!

  • 13 Temmuz 2021
  • 1559 Kez Okundu

Çoban Çeşme Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı’nın alt kısmında bulunan dere tehlike saçmaya ve lağım kokusu yaymaya devam ediyor. TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, Ocak Ayı’nda katıldığı bir programda 2021 yılında dereyle ilgili çalışma yapacaklarını ifade etmişti, 2021 yılı bitmek üzere hala bir çalışma yapılmadı.

TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katıldığı basın mensuplarıyla buluşmasında Çoban Çeşme Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı’nın alt kısmında bulunan dereyle ilgili 2021 yılı içerisinde çalışma yapacaklarını belirtmişti. Gazetemizin dereyi gündeme taşıması üzerine İbrahim İçöz söz alarak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın önünde 2021 yılı içerisinde derede çalışma yapacaklarını belirtmişti. 2021 yılı neredeyse bitmek üzere ama derede hala bir çalışma yok. Dere koku yaymaya devam ederken, etrafında güvenlik tedbirlerinin olmaması nedeniyle tehlike de saçıyor. 
İÇÖZ, 2021 YILINI İŞARET ETMİŞTİ, HALA BİR ÇALIŞMA YOK!
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak basın mensuplarıyla buluşuyor programı kapsamında Çorlu’ya gelen Kadir Albayrak ve İbrahim İçöz’e dereyle ilgili yaşanılan sıkıntıları sormuştuk. İbrahim İçöz yaptığı açıklamada 2021 yılında dereyle ilgili çalışma yapacaklarını belirtmişti. 2021 yılı geride kalmaya hazırlanırken dereye daha bir kepçe bile vurulmadı. TESKİ’nin çalışmalarla ilgili henüz bir açıklaması da yok. 
DEREYİ GİREN BİR KİŞİ ÖLÜMDEN KIL PAYI KURTULDU 
Gazetemize derenin yarattığı tehlikeyle ilgili bilgi veren mahalle sakinleri, madde bağımlısı bir gencin dereye girdikten sonra duvara tırmanarak yukarı çıktığını ve ölümden kıl payı kurtulduğunu belirtti. Bülent Ecevit Bulvarı’nın hemen alt tarafında bulunan dereye inen madde bağımlısı uyuşturucu kullandıktan sonra yukarı çıkmak istedi, yukarı çıkarken duvardan tırmanan madde bağımlısı ölümden kıl payı kurtuldu. Gazetemize bilgi veren mahalle sakinleri, “madde bağımlısı yukarı çıkarken düşse buradan ölüsünü alırlardı. İllaki birilerinin ölmesi mi gerekiyor. TESKİ burayla ilgili neden bir çalışma yapmıyor” dedi. 
AKILLARA ERGENE DE YAŞANAN OLAY GELİYOR!
Geçtiğimiz sağanak yağış sonrası Ergene Cumhuriyet Mahallesi’nde 2 çocuk derede bulunan künklerin içine düşerek hayatını kaybetmişti. Mahalle sakinleri eğer Bülent Ecevit Bulvarı’ndaki derede de güvenlik önlemleri alınmaz ise kazaların yaşanabileceğini belirtti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a seslenen mahalle sakinleri dereyle ilgili gerekli önlemlerin alınmasını istedi. 
ÇOCUKLAR HER GÜN DERENİN ETRAFINDA OYNUYOR 
Yerleşim yerlerinin giderek arttığı Bülent Ecevit Bulvarı’nın alt kısmında yer alan derenin etrafında her gün çocukların oynadığını kaydeden mahalle sakinleri, “Burada her gün çocuklar derenin etrafında oynuyor, bazıları derenin içine girip çıkıyor. Her gün çocukları buradan uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Girdiklerini gördüğümüz zaman hemen dışarı çıkarıyoruz, burada oynamamalarını istiyoruz ama ne de olsa onlar çocuk. Buranın biran önce güvenliğinin alınması gerekiyor” dedi. 
LAĞIM SULARI KOKU YAYMAYA DEVAM EDİYOR
Çoban Çeşme Mahallesi’nde bulunan dereye verilen lağım suları nedeniyle çok fazla koku olduğunu belirten mahalle sakinleri; “Özellikle akşam ve sabah saatlerinde çok fazla bir koku yayılıyor. Buraya hala lağım suları akmaya devam ediyor. Önceden daha fazla idi şimdi biraz azaldı ama koku her yerden hissediliyor” dedi. 
YERLEŞİM YERLERİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Derenin etrafında yerleşim yerleri her geçen gün artarken hiçbir önlemin alınmaması tepkiyle karşılandı. Her geçen gün yeni binaların yapıldığı derenin etrafıyla ilgili güvenlik tedbirlerinin alınmamasıyla ilgili konuşan mahalle sakinleri, “Her gücen gün sizlerin de gördüğü gibi yerleşim yerleri artıyor, yeni binalar yapılıyor. Ama derenin güvenliğiyle ilgili hala bir adım atılmış değil” dedi. 
İMDAT ŞAHİN