• Kooperatif Seçimlerinde Düğüm Yine Çözülemedi
  • Kooperatif Seçimlerinde Düğüm Yine Çözülemedi
  • Kooperatif Seçimlerinde Düğüm Yine Çözülemedi
  • Kooperatif Seçimlerinde Düğüm Yine Çözülemedi
Çorlu Güncel

Kooperatif Seçimlerinde Düğüm Yine Çözülemedi

  • 12 Temmuz 2021
  • 963 Kez Okundu

Geçtiğimiz yıl verilen vekâletler nedeniyle iptal edilen S.S Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi genel kurulu hafta sonu yine tamamlanamadı, seçim yarım kaldı.

İki adayın yarıştığı S.S Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi seçimlerinde 19 maddelik gündem maddelerinden sadece 6 maddesi tamamlanabildi. Hafta sonu Cumartesi günü yapılan kooperatif genel kurulunda Zeki Dobrucalı ve Mehmet Hacıoğlu aday olarak çıktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurul tartışmalara sahne oldu. Sanayi Sitesi Düğün Salonu akşam düğün için verilince, seçimler yarım kaldı tamamlanamadı. Seçimler 6’ıncı maddeden itibaren tekrar devam edecek, yönetim bir hafta ile 30 gün içinde bir gün belirleyecek ve o tarihte kalan maddeler görüşülecek. 
GENEL KURUL GEÇ BAŞLADI 
10 Temmuz Cumartesi saat 12:00’da başlaması planlanan genel kurul kooperatif hissedarlarının imza atması ve vekaleti olanların girişte imza atmaları gecikince genel kurulun başlaması gecikti. Polis ekipleri girişte katılımcıları tek tek aradı. Arandıktan sonra içeri giren genel kurul delegeleri imzalarını atıp salona girdi. Saat 14:00’da başlayan genel kurulda S.S Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi başkanı Zeki Dobrucalı kısa bir açıklama yaparak hoş geldiniz dedi. 
GENEL KURUL BAŞLADI, TARTIŞMALAR BAŞLADI
S.S Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Olağan genel kurulunun başlamasıyla birlikte tartışmalar başladı. İlk tartışma Mehmet Hacıoğlu ve ekibinin gündem maddelerinin yerlerini değiştirmek istemesiyle başladı. Mehmet Hacıoğlu ve ekibi gündem maddelerinden 12. Madde ile 19’uncu maddelerin yerlerini değiştirilmesini istedi. Daha sonra gündem maddelerinin yerlerinin değiştirilme talebi delegelere soruldu, delegeler gündem maddelerinin yerinin değiştirilmesi kabul etti ve maddelerin yerleri değiştirildi. 
HACIĞOLU DENETİM RAPORUNU OKUDU
S.S Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Olağan Genle Kurul seçimlerinde denetim kurulu raporunu okuyan Mehmet Hacıoğlu raporu okurken slayt gösterisi yapmak istedi. Slayt gösterisinde 2019-2020 yılından önceki yıllarında olduğu ifade edilerek slaytın yapılmasının doğru olmadığı tartışmaları yapıldı. Daha sonra Zeki Dobrucalı slayt gösterisine izin verdi ve Mehmet Hacoğlu slayt sunumu eşliğinde denetim raporunu okumaya başladı. Mehmet Hacıoğlu’nun denetim raporu okunurken tartışma sesleri daha da yükseldi. Mehmet Hacıoğlu’nun denetim raporu okunduktan sonra Zeki Dobrucalı yönetiminin denetim raporu da başka bir kişi tarafından okundu. 
İLERLEYEN SAATLERDE TARTIŞMALAR YOĞUNLAŞTI 
Maddeler görüşülmeye devam ederken tarafların tartışmaları da yükseldi. Mehmet Hacıoğlu ve Zeki Dobrucalı taraftarları karşılıklı konuşmaya başladı, sözler kesildi, parmaklar sallanmaya başladı. Yapılan itirazlarda genel kurulda raporların oylanmasında tarafların tansiyonu iyice arttı. Denetim Raporlarının oylanmasında karşılıklı sataşmalar yaşandı. Denetim Raporu’nda Mehmet Hacoğlu’nun denetim raporu 116 oy alırken, diğer denetim raporu 126 oy aldı.
MEHMET HACIOĞLU SALONU BOŞALTTI 
Denetim Raporu’nda 116 oy alan Mehmet Hacıoğlu kendi taraftarlarına salonu boşaltıyoruz diyerek dışarı çıkmalarını istedi. Mehmet Hacıoğlu’nun salonu boşaltıyoruz sözünden sonra Mehmet Hacıoğlu’nu destekleyenler salonu boşaltmaya başladı. Mehmet Hacıoğlu’nu destekleyenler salonu boşaltırken Mehmet Hacıoğlu salonda kaldı ardından düğüncüler salona girdi. 
BİRDE DÜĞÜN SAHİPLERİYLE GERGİNLİK YAŞANDI 
Sanayi Sitesi Düğün Salonu’nda hafta sonu Cumartesi günü düğünü olan aileler genel kurula müdahale ederek düğünleri olduğunu belirtti. Düğün sahipleri ile yaşanan gerginlikte polis araya girdi. Düğün salonu sahipleri güçlükle sakinleştirildi. Durum böyle olunca genel kurul yan salonu alınmak istendi. 
KOOPERATİFİN GENEL KURULU YARIM KALDI 
S.S Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi genel kurulu düğüncülerin araya girmesiyle birlikte yarım kaldı. Bakanlık komiserleri genel kurulu erteleme kararı aldı. Şimdi S.S Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi yönetimi genel kurulu bir hafta ile 30 gün içerisinde bir gün belirleyerek gündem maddeleri kaldığı yerden devam edecek.