• 3 Yıldır Acı Hiç Dinmedi
  • 3 Yıldır Acı Hiç Dinmedi
  • 3 Yıldır Acı Hiç Dinmedi
  • 3 Yıldır Acı Hiç Dinmedi
  • 3 Yıldır Acı Hiç Dinmedi
  • 3 Yıldır Acı Hiç Dinmedi
  • 3 Yıldır Acı Hiç Dinmedi
  • 3 Yıldır Acı Hiç Dinmedi
  • 3 Yıldır Acı Hiç Dinmedi
  • 3 Yıldır Acı Hiç Dinmedi
  • 3 Yıldır Acı Hiç Dinmedi
Çorlu Güncel

3 Yıldır Acı Hiç Dinmedi

  • 09 Temmuz 2021
  • 1224 Kez Okundu

8 Temmuz 2018 yılında Sarılar Mahallesi’nde yaşanan tren kazasının üzerinden tam 3 yıl geçmesine rağmen acı hiç dinmedi. Acılı aileler adalet taleplerini bir kez daha dile getirdi.


8 Temmuz 2018 tarihinde Halkalı-Edirne seferi yapan trenin raylardan çıkıp devrilmesiyle meydana gelen kazada 25 vatandaşımız yaşamını yitirirken, 340 kişi de yaralanmıştı. Yakınlarını kaybeden acılı aileler anma etkinliğinde bir araya geldi. Sarılar Mahallesi’ne Çorlu Belediyesi tarafından yaptırılan anıtın önünde buluşan acılı aileler burada gözyaşlarını tutamadı. Sarılar Mahallesinde kurulan anıtta toplanan aileler ellerinde bu sefer yakınlarının değil, dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan ve Devlet Demir Yolları Müdürlerinin resimlerini taşıyarak raylara bıraktı. 
GÖZYAŞLARI İÇİNDE TRENİN GEÇİŞİNİ İZLEDİLER 
8 Temmuz 2018 tarihinde Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan trenin, Sarılar Mahallesi sınırlarında devrilmesi sonucu yaşanan elim tren kazasında 25 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın acılı aileleri anma töreninden önce dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan ve sorumlu müdürlerin fotoğraflarını raylara bıraktı. Daha sonra trenin geçişini gözyaşları izleyen aileler daha sonra anma törenine geçti. 
BAŞKAN SARIKURT’UN SÖZLERİ BOĞAZINDA DÜĞÜMLENDİ
8 Temmuz Anıtı’nda yapılan anma töreninde ilk sözü alan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un sözleri boğazında düğümlendi. Güçlükle konuşabilen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, acılı ailelere sabır dilerken, geciken adalete değindi. Konuşmasını sürdüren Sarıkurt, “Konuşma yapmanın zor olduğu günlerden bir tanesi, üzerinden 3 yıl geçti, aileler adalet istemeye devam ediyor. Kaybettiğimiz canlara üzülüyoruz birde geciken adalete üzülüyoruz. Adli mekanizmaların bu kadar gecikiyor olmasından dolayı üzülüyoruz. Türk Milleti adına karar verenlerden milletimizin vicdanınca kabul edilebilecek kararı mümkün olduğu kadar çabuk vermesini bekliyoruz” dedi.
BİZİ BİR CEHENNEM ÇUKURUNA ATIP ORADA UNUTTULAR 
Tiren kazasında kızı Bihter’i ve iki kardeşini kaybeden Zeliha Bihter Bilgin 8 Temmuz Anıtı önünde yaptığı konuşmada gözyaşlarını tutamadı. Bilgin, “Bizlerle acılı ailelerle dalga geçer gibi 4 alt çalışanı davada sanık yaptılar. Bizler gerçek sorumluların yargılanmasını bekliyoruz. Göz göre göre 8 Temmuz 2018 de 25 canımız katledilmiştir. Üzerinden 3 yıl geçmiş, gerçek sorumlu tek bir kişi bile yargılanmamıştır. 25 canımızı Devlet Demir Yollarının ihmalkârlığına sorumsuzluğuna vermiş aileleriyiz bizler. Gerçek sorumlular yargılanırsa bizler canlarımızı kaybettik başka insanlar aynı acıyı yaşamayacak. Bizi bir cehennem çukuruna atıp orada unuttular. TCDD sanki mükemmelmiş gibi sosyal medya hesaplarında her gün güzel paylaşımlar yapmaya devam ediyor” dedi. 
“1096 GÜN ÖNCE SARILAR KÖYÜNDE BİZİM KIYAMETİMİZ KOPTU”
Tren kazasında oğlu Arda Sel’i kaybeden anne Mısra Sel’de bir konuşma yaptı. Mısra Sel yaptığı konuşmada, “bir kez daha 1096 gün sonra burada herkesin huzurunda 7’si çocuk 25 canımızı özlemle sevgiyle saygıyla anıyoruz. 1096 gün önce Sarılar Köyü’nde bizim kıyametimiz koptu. Biz o günden bu güne yas tutuyoruz. Bir gün bile bu ülkede yas olmadı. Bir gün bile bu ülkenin 25 vatandaşı için yas tutulmadı.  Biz 25 canımız için adalet istiyoruz. Hukuk maalesef rayların altında kaldı. Biz gerçek sorumluların adalet karşısına çıkmasını bekliyoruz. Acımız ilk gün ki kadar taze, canımız ilk gün ki kadar çok yanıyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN