• Düğünler Başladı, İşcanlar Çarşısı Hareketlendi
  • Düğünler Başladı, İşcanlar Çarşısı Hareketlendi
  • Düğünler Başladı, İşcanlar Çarşısı Hareketlendi
Çorlu Güncel

Düğünler Başladı, İşcanlar Çarşısı Hareketlendi

  • 07 Temmuz 2021
  • 1486 Kez Okundu

Çorlu’da yüzlerce esnafın bulunduğu İşcanlar Çarşısı düğünlerin başlamasıyla birlikte hareketlenmeye başladı. Düğün hazırlığı yapan vatandaşların ilk uğrak noktası İşcanlar Çarşısı oluyor.


Pandemi nedeniyle uzun zamandır düğünler kısıtlı imkânlarla yapılırken 1 Temmuz itibariyle düğünler normale dönmeye başladı. Düğün hazırlığı içerisinde olan vatandaşlar hem kıyafet hem de düğün alışverişi yapmak için İşcanlar Çarşısı’nın yolunu tutuyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte düğün sezonu da başladı. Düğün sektörünün açılmasıyla birlikte esnaflar yoğunluk yaşadıklarını belirtti. 
DÜĞÜNCÜLER İŞCANLAR ÇARŞISININ YOLUNU TUTUYOR 
Genellikle abiye, sünnetlik kıyafetler, gelinlik, kına malzemeleri ve düğün kıyafetlerinin satıldığı İşcanlar Çarşısı uzun zamandır bu kadar yoğunluk yaşanmıyordu. Geçtiğimiz yıl ölü bir sezon geçiren İşcanlar Çarşısı bu yıl hiç olmadığı kadar hareketlendi. Vatandaşlar düğün alışverişlerini tamamlamak için İşcanlar Çarşısının yolunu tutuyor, esnaf satışlardan memnun. 
HAFTA SONU BULGARİSTAN’DAN ALIŞVERİŞE GELİYORLAR 
Gazetemize konuşan İşcanlar Çarşısı esnafları, bu sezon işlerinin güzel olduğunu belirtti. Konuşmasını sürdüren esnaflar, “İşcanlar Çarşısı geçtiğimiz yıl çok ölü bir sezon geçirdi, düğünler olmuyordu, olsa bile kısıtlı oluyordu. Onun için vatandaşlar nadiren alışverişe geliyorlardı, bu sene düğün sezonu açıldı, düğün alışverişine vatandaşlar İşcanlar Çarşımıza geliyor. Hafta sonları da Bulgaristan’dan vatandaşlar gelip alışveriş yapıyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN