• Aşırı Yağışlar Çiftçileri Olumsuz Etkiledi
  • Aşırı Yağışlar Çiftçileri Olumsuz Etkiledi
  • Aşırı Yağışlar Çiftçileri Olumsuz Etkiledi
Çorlu Güncel

Aşırı Yağışlar Çiftçileri Olumsuz Etkiledi

  • 06 Temmuz 2021
  • 823 Kez Okundu

Çorlu’da hafta sonu yaşanan dolu ve aşırı sağanak yağışlar çiftçileri de olumsuz etkiledi. Bazı bölgelerde dolu yağışı ürünlere zarar verirken bazı bölgelerde de yağışlar buğday haşatında gecikmelere neden olacak.


Hafta sonu yaşanan dolu ve aşırı sağanak yağışlar çiftçileri olumsuz etkiledi, bazı bölgelerde dolu ürünlere zarar verdi, yağışlar buğday haşatında da gecikmelere neden olacak. Gazetemize konuşan Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan dolu yağışından dolayı çiftçilerin ürünlerinde yüzde 30 oranında bir zarar söz konusu ifadelerini kullandı. 
DOLU VURAN YERLERDE YÜZDE 30 ZARAR SÖZ KONUSU 
Gazetemize açıklamalarda bulunan Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan, “Hafta sonu yağan dolu ve aşırı yağışlardan dolayı özellikle Türkgücü ve Önerler Mahallesi’nin belli kısımlarında ürünler zarar gördü. Çiftçilerin yüzde 30’luk bir zararları söz konusu, çoğu çiftçimizde sigortadan faydalanamayacak. Aşırı sağanak yağışlar buğdaylara da zarar verdi” dedi. 
YAĞMURLARDAN DOLAYI BUĞDAY HASADINDA GECİKMELER OLUYOR 
Şu anda tam buğday hasatlarının yapıldığı bir dönem olduğunu hatırlatan Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan yağışlardan dolayı buğday hasatlarında gecikmeler olduğunu belirtti. Konuşmasını sürdüren Ertan, “Buğdaylar tam biçilmeye başladı, yağmurlar başladı. 15-20 gün yağışlar olmasaydı hasat bitmiş olurdu, şimdi birçok noktada yağmurlar buğdayları yatırdı. Buğday hasatında bir aylık bir gecikme söz konusu. Yağmur yağdıktan sonra biçilmeyen buğday tarlarından otlar çıkıyor bu da buğdayı olumsuz etkiliyor” dedi.
İMDAT ŞAHİN