• Bunun Hesabını Kim Verecek?
  • Bunun Hesabını Kim Verecek?
  • Bunun Hesabını Kim Verecek?
  • Bunun Hesabını Kim Verecek?
  • Bunun Hesabını Kim Verecek?
  • Bunun Hesabını Kim Verecek?
Çorlu Güncel

Bunun Hesabını Kim Verecek?

  • 05 Temmuz 2021
  • 1037 Kez Okundu

Hafta sonu aşırı sağanak ve dolu yağışı sonrası Çorlu’da manzara yine değişmedi. D-100 karayolu yine göle döndü, belediye ekipleri D-100 karayolu üzerindeki bariyerleri kaldırdı, suyu aşağı kürüdü, olan işletmelere oldu.


Çorlu’da her yağışta göle dönen D-100 karayolunda belediye kepçeleri bu kez orta kısımda bulunan bariyerleri kaldırarak suyu aşağı doğru kürüdü, durum böyle olunca alt kısımda biriken yağmur suları işletmelere girdi, işletmelerde milyonlarca lira zararlar oluştu.  Her sağanak yağış sonrası meydana gelen D-100 karayolundaki sorun bir türlü çözülmedi, çözülmek için ise hiçbir adım bu güne kadar atılmadı. Bölgede faaliyet yürüten işletme sahipleri Karayolları Genel Müdürlüğü ve belediyelerden soruna karşı çözüm beklediklerini belirterek; “Artık yeter, bu yapılan iş bilmezliktir, vicdansızlıktır. Her yağmurda aynı manzaraları yaşıyor ve milyonlarca lira zarar uğruyoruz. Sorun kimler tarafından çözülecekse artık çözülsün dayanacak gücümüz kalmadı” diyerek adeta yetkililere isyan ettiler.
HER YAĞIŞTA MANZARA AYNI  
Hafta sonu aşırı sağanak ve dolu yağışı Çorlu’yu yine teslim aldı. Her aşırı yağışta görmeye alışkın olduğumuz manzaralar yine ortaya çıktı. D-100 Karayolu üzerinde Oto Center’ın önünde yine göl oluştu, belediye ekipleri suyu aşağı doğru kürüyünce olan işletmelere oldu, işletmeler sel altında kaldı. İşletmelerde milyonlarca lira zarar oluştu. Sadece D-100 karayolu değil, Çorlu’nun birçok noktasında yapay göletler oluştu, araçlar sular altında kaldı, işyerlerine su doldu. 
SORUNU GİDERMEK İÇİN NEDEN PROJE GELİŞTİRİLMİYOR?
Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan D-100 karayolunda yaşanan göllenme nedeniyle hala bir proje geliştirilmedi. Her yağışta göle dönen Oto Center’ın önündeki sorun bir an önce çözüm bekliyor. Bölgede bulunan işletmeler diken üstünde beklerken, yetkililerin hiçbir çalışma yapmaması ise tepki çekti. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan D-100 Karayolu’nda hızlı bir şekilde alt yapı çalışması yapılması bekleniyor. Çatak durumundaki Oto Center’ın önünde biriken sular işletmelere tehlike saçıyor.
BARIYERLER KALDIRILDI SEL SULARI İŞ MAKİNASIYLA AŞAĞI KÜRÜDÜ 
Hafta sonu yağan aşırı yağış ve dolu nedeniyle Oto Center’ın önünde biriken sular barikatlar kaldırılarak aşağı doğru küründü. Aşağı doğru itilen sular alt tarafta bulunan işletmeleri milyonlarca lira zarara uğrattı. İşletmelere dolan sular makinalara ve eşyalara zarar verdi. Bölgedeki işletme sahipleri büyük zarara uğrattı.
KÖPEK SEL SULARINA KAPILARAK YAŞAMINI 
D-100 Karayolu üzerinde biriken sel suları aşağı doğru itilince alt kısımlarda büyük bir sel felaketi yaşandı. Zafer Mahallesi Midilli 3. Sokak üzerinde faaliyet yürüten bir işletmenin köpeği sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi. Yaşanan sel felaketi yalnızca mal kaybına neden olmadı, can kaybına da neden oldu, köpek sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi. 
İŞLETMELER KADERİNE TERK EDİLDİ 
Bölgede faaliyet yürüten işletmeler D-100 Karayolu’nda meydana gelen soruna karşı kaderine terk edildi. Her yağışta işletmeler sular altında kalırken, yetkililer ise sadece izlemekle yetiniyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nden ve belediyelerden bölgeyle ilgili çalışma yapması beklenirken, her hangi bir adım atılmaması tepkiye karşılandı. 
DAHA ÖNCE UYARMIŞTIK
Avrupa Yakası Gazetesi olarak D-100 Karayolu Oto Center’ın önünde yaşanan sorunla ilgili yetkilileri uyarmıştık. Bölgenin acilen alt yapıya ihtiyacı olduğunu belirtmiştik, fakat bu güne kadar maalesef her hangi bir adım atıldı. Bölgede bulunan işletmeler kaderine terk edildi, yetkililer ise sadece sürece izlemekle yetindi. Hem Karayolları Genel Müdürlüğü, hem de TESKİ ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ihmalkârlıkları sonucu işletmeler zarara uğramaya devam ediyor. 
İMDAT ŞAHİN