• Mahalleli Park İçin Adım Atılmasını Bekliyor
  • Mahalleli Park İçin Adım Atılmasını Bekliyor
Çorlu Güncel

Mahalleli Park İçin Adım Atılmasını Bekliyor

  • 03 Temmuz 2021
  • 818 Kez Okundu

Rumeli Mahallesi 23 Nisan Bulvarı’nın yan tarafında yer alan boş alanı Çorlu Belediyesi geçtiğimiz yıl temizleyerek park yapılacağı belirtilmişti, üzerinden aylar geçmesine rağmen hala park çalışması başlamadı.


Mekke Cami’nin alt kısmında kalan boş alan park yapılmak için temizliği yapılmış, Çorlu Belediyesi alanı iş makinalarıyla düzleştirme çalışması yapmıştı. Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalardan sonra üzerine toprak yığılan boş alandaki topraklarda geçtiğimiz aylarda kaldırıldı. Boş duran alanın mahalle sakinleri bir önce park yapılmasını beklediklerini belirtti. 
ADIM ATILDI AMA GERİSİ GELMEDİ
2020 yılının mayıs ayında iş makinalarıyla çalışma yapılan Rumeli Mahallesi 23 Nisan Bulvarı’nın yan tarafındaki boş alanda hala park kurulamadı. Üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen hala park çalışmalarıyla ilgili bir adım atılmadı. Çağatay Sokak üzerinde yapılan yol çalışmalarında çıkan topraklar park alanı yapılacak yere yığılmış sonrasında Çorlu Belediyesi ekipleri tarafından kaldırılmıştı. Mahalleli aylardır boş duran alanın park yapılması için Çorlu Belediyesi’ne seslendi; “Park yapılması için bir adım atıldı ama gerisi gelmedi, biran önce park yapılmasını bekliyoruz” dedi. 
BÖLGENİN PARKA İHTİYACI VAR 
Rumeli Mahallesi’nde park alanlarına ihtiyaç olduğunu belirten mahalle sakinleri, “Rumeli Mahallesi gelişen bir bölge, maalesef gidecek doğru düzgün parkımız yok, aşağıda villaların olduğu yere bir park yapıldı, oda aşağıda, bu bölgeye de yol üzerine bir park yapılmasını bekliyoruz, Çorlu Belediyesi’nin sesimizi duymasını bekliyoruz. Taleplerimize kayıtsız kalmayacaktır” dedi. 
ÇOCUKLARIMIZ YAPILACAK PARKTA KOŞSUN OYNASIN 
2020 yılında park yapılacağı belirtilmişti ondan sonra çalışmalar durdu diyen mahalle sakinleri gazetemize konuştu: “2020 yılında burada çalışma başladı. kepçeler bu bölgede düzleştirme çalışması yaptı daha sonra Çağatay Sokaktaki yol çalışmalarında çıkan topraklar buraya yığıldı bir süre sonra topraklarda kaldırıldı. Şimdi tamamen boş kaldı, mahalleli olarak buranın güzel bir park alanı haline getirilmesini istiyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN