• Ergene Belediyesi Kent Genelindeki Çalışmalarını Sürdürüyor
Ergene

Ergene Belediyesi Kent Genelindeki Çalışmalarını Sürdürüyor

  • 03 Temmuz 2021
  • 1321 Kez Okundu

Ergene Belediyesi kent genelinde süren çalışmalarına devam ediyor. Belediye ekipleri yabani ot temizliği, çim biçme, ilaçlama ve genel temizlik gibi birçok alanda faaliyetlerine devam ediyor.


Bahar aylarında büyümeye başlayan yabani otlar ve uzamış çimler görüntü kirliliği olmak üzere birçok olumsuzluğa neden olabiliyor. Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı olan park ve bahçelerde ki ekipler ilçenin dört bir yanında yabani ot temizliği ve çim biçme çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin donanımlı araçlar ile gerçekleştirdiği çalışmalar tüm mahallelerde belirli periyotlar halinde yapılmakta. Park, bahçe ve çocuk oyun alanlarının yanı sıra bulvar ve caddelerde de gerçekleştirilen yabani ot temizliğiyle, çiçeklerin ve ağaçların daha kolay büyümesi sağlanırken, daha estetik bir görünüme de kavuşturuluyor. Özenle gerçekleştirilen çalışmalarda, gerek halkın sağlığı gerekse çevre düzenlemesi ön planda tutuluyor. Hafta sonları dahil fazla mesai yaparak Ergene’nin her noktasında çalışmalarını sürdüren ekipler, halkın istek ve taleplerini de ön planda tutuyor.
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Sevgi Kenti Ergenemizde rutin temizlik çalışmaları ile birlikte yabani ot ve çim biçme çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalarını tüm mahallelerde sürdüren ekiplerimiz kaldırım kenarları, orta refüjler, park, bahçe ve çocuk oyun alanlarında uzamış olan yabani ot ve çimleri kesiyor. Mahalle sakinlerimiz yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirirken yaz sonuna kadar bu çalışmalarımızı kent genelinde sürdüreceğiz” dedi.