• “Vicdansızlıktır”
  • “Vicdansızlıktır”
  • “Vicdansızlıktır”
  • “Vicdansızlıktır”
  • “Vicdansızlıktır”
  • “Vicdansızlıktır”
  • “Vicdansızlıktır”
  • “Vicdansızlıktır”
  • “Vicdansızlıktır”
  • “Vicdansızlıktır”
  • “Vicdansızlıktır”
Çorlu Güncel

“Vicdansızlıktır”

  • 01 Temmuz 2021
  • 1847 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, alt yapı kurumlarına sert tepki göstererek, “Yapılan vicdansızlıktır” dedi.

 
Çorlu’da Kemalettin Mahallesi Erdal İnönü Caddesi üzerinde Türk Telekom’a ait bir rögarın üzerinin kapatılmaması ve gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt  bir video paylaştı. Başkan Sarıkurt videoyu paylaşır paylaşmaz Türk Telekom yetkilileri bölgeye hareket etti. Daha sonrasında Kemalettin Mahallesi Eski Çerkezköy Caddesi’nde ve devamındaki sokaklarda incelemelerde bulunan Başkan Sarıkurt gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. 
ALT YAPI KURUMLARINI SERT BİR DİLLE UYARDI 
Sabah programına Kemalettin Mahallesi Erdal İnönü Caddesi’nde başlayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Türk Telekom’a ait bir rögarın videosunu çekerek sert bir dille uyararak: “Uzun zamandır şehrimizde alt yapı üst yapı çalışmaları devam ediyor. Genelde iyimser bakış açısıyla şehrimizin geleceğine yönelik olarak yapıldığı inancı gereği her türlü alt yapı kurumlarına olumsuz bir şey söylememek için gayret gösteriyorum ama git gide başka bireyler olmaya başladığını düşünmeye başladım” dedi. 
ÖZELLİKLE Mİ YAPILIYOR?
Konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Burası Türk Telekom’un menholü, yani özellikle mi yapıyorlar diye düşünmek istemiyorum ama şu yoldan geçen bir insanın belediye başkanıyla ilgili iyi bir şey düşünmesi mümkün mü? Bunu TESKi’ye de söylüyorum, TREDAŞ’a da söylüyorum, Telekom’a da söylüyorum. Vicdan sahibi hiç kimse bu işi böyle bırakamaz. Dünden beri böyle, alt yapı kuruluşlarını uyarıyorum. Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) yetkililerini uyarıyorum bizi bir sürü prosedürün içine sokup ondan sonra da bu işleri böyle bırakanlara da cezalandırma imkânımızı elimizden alıyorsunuz. Bu vicdansızlık bütün hakaretleri ben dinliyorum. Buna sebep olanlarının peşini bırakmayacağım. Telekom’u da uyarıyorum, efendim benim ekibim yok, efendim benim takip edecek ekibim yok o zaman tabelanı koyacaksın” dedi. 
TÜRK TELEKOM EKİPLER HEMEN ERDAL İNÖNÜ CADDESİNE GELDİ 
Türk Telekom’a ait ekipler Başkan Sarıkurt’un videoyu paylaşmasından kısa bir süre sonra Erdal İnönü Caddesi’ne geldi. Türk Telekom’a ait ekipler Erdal İnönü Caddesi’ne gelerek hemen meydana gelen görüntüyü düzeltmeye çalıştı. 
ESKİ ÇERKEZKÖY CADDESİNDEKİ ÇALIŞMALAR 2 AY DAHA SÜRECEKTİR 
Eski Çerkezköy Caddesi’nde devam eden çalışmaları da inceleyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt çalışmaların bir buçuk 2 ay sürebileceğini belirtti. Gazetemize konuşan Başkan Sarıkurt, “Güzergâh üzerinde birçok kurum olduğundan dolayı TESKİ ana hisale hattını değiştiriyor, bağlantılarını yapmaya çalışıyor, onun büyük çoğunlukla tamamlandı. TREDAŞ’tan talep etmiştik, bir kere yapalım bir daha bir daha kazılmasın diye. Onlarda yatırım yaptılar. Sanıyorum TREDAŞ’ta dönem dönem kablo tedarikiyle ilgili sıkıntılar oluşuyor, TREDAŞ 1 hafta durunca bizim çalışmalarımız da 1 hafta duruyor. Bu arada kurumlar çalışırken birbirlerine zarar verdiği noktalar var. yarın yada ondan sonraki gün binder ilk tabaka asfalt çalışmalarını yapmaya başlayacaklar. Tabi ki önümüze engeller çıkabilir, onun için ilk olarak binderi yapacağız. Bu süreçte biraz bekleyeceğiz, bir olumsuzluk olur mu diye, bazen baca kapağı yüksekte kalıyor. Sonra son tabaka asfaltı atacak arkadaşlarımız. En iyimser tahminle bir buçuk 2 ay daha süreceğini düşünüyorum” dedi. 
İMDAT ŞAHİN