• Ergene'de Lavanta Hasadı Yapıldı
  • Ergene'de Lavanta Hasadı Yapıldı
  • Ergene'de Lavanta Hasadı Yapıldı
Ergene

Ergene'de Lavanta Hasadı Yapıldı

  • 01 Temmuz 2021
  • 1480 Kez Okundu

Ergene Belediyesi tarafından 2019 yılında Velimeşe Mahallesi ile Önerler Mahallesi 4. Km yolu üzerinde bulunan Belediye arsalarına dikilen lavanta fidelerinin bu sene ikinci hasadı yapıldı.


Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in Ergene’de hayata geçirdiği projelerinden biri olan lavanta tarlası projesinde önce ki gün lavanta hasadı yapıldı. Haziran ayında binlerce vatandaşın ziyaret ettiği bol bol lavanta tarlası içinde fotoğraflar çekildiği, aileleri ile birlikte keyifli zamanlar geçirdiği lavanta tarlasında geçtiğimiz sene ilk kez hasat heyecanı yaşanırken bu sene ikinci hasat yapıldı. 
Ergene’nin cabize merkezi haline gelen, mor renklerle adeta Ergene’nin saklı Cenneti olan lavanta tarlasına vatandaşlar bu sene yoğun ilgi gösterdi. Hafta içi ve hafta sonu ziyaretçilere açık olan lavanta tarlasında toplanan lavantalar distilasyon işlemi ile yağı çıkartılacak ve başta saf lavanta yağı olmak üzere, lavanta kolonyası, otomobil kokusu vb. lavantalı ürünlere dönüştürülecek.
Trakya Bölgesinin En Güzel Lavanta Tarlasına Sahibiz
Trakya bölgesinin en güzel lavanta tarlalarından birine sahip olduklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “2019 yılında 6 dönüm üzerine ekmiş olduğumuz lavanta fidelerimiz şu anda 35 dönüm üzerine ekilmiş durumda. Lavantalar 3 yılda yetişiyor bizim tarlamızda ki lavantalar 2 yıllık, önümüzde ki sene lavanta tarlalarımızın görselliği daha güzel olacak ve seneye lavanta tarlalarımızdan daha fazla verim alacağız. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Ergene artık mor renkli lavanta tarlaları ile kokacak” dedi.
Başkan Yüksel önümüzde ki sene lavanta tarlalarının yanı sıra çilek, kuru fasulye ve nohut da ekeceklerini belirterek, “İlçemizin verimli topraklarına sadece lavanta ekmekle kalmayacağız, önümüzde ki yıllarda çilek, kuru fasulye ve nohut da ekmeyi düşünüyoruz.