• Asansörlü Üst Geçit Projesi Başladı
  • Asansörlü Üst Geçit Projesi Başladı
  • Asansörlü Üst Geçit Projesi Başladı
Çorlu Güncel

Asansörlü Üst Geçit Projesi Başladı

  • 14 Haziran 2021
  • 1849 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Okullar Bölgesi’nin tam karşısına asansörlü üst geçit yaparak Çorlu’da bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.


Yaklaşık 3 ayda tamamlanması beklenen üst geçitle ilgili çalışmalara başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, üst geçidin ayaklarını kazmaya başladı. Zafer Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde bulunan Okullar Bölgesi’nde, Çorlu Adalet Sarayı’nda ve Çorlu Devlet Hastanesi’nde yaşanan yaya trafiği yoğunluğu nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi harekete geçerek bölgeye asansörlü bir üst geçit kazandırmayı hedefliyor. 
OKULLAR BÖLGESİ’NDE 7 BİN ÖĞRENCİ BULUNUYOR 
Hem Çorlu Devlet Hastanesi’nin hem Çorlu Adalet Sarayı’nın hem de 7 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Okullar Bölgesi’nde yaşanan yaya trafiğinin yoğunluğu nedeniyle bölgeye bir asansörlü üst geçit kazandırılacak. Trafiğin yoğun olduğu Bülent Ecevit Bulvarı üzerine yapılacak olan üst geçitle birlikte yaya trafiğinde rahatlama yaşanması bekleniyor. 
YAYALAR KARŞIDAN KARŞIYA GEÇERKEN ZORLUK YAŞIYORDU 
Bülent Ecevit Bulvarı’nda yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle yayalar büyük zorluk yaşıyordu. Özellikle karşıdan karşıya geçmeye çalışan öğrenciler trafikte aksamalara neden oluyordu. Kazaların da yaşandığı Bülent Ecevit Bulvarı’ndaki bu sorunu gidermek için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi harekete geçerek bölgeye bir üst geçit kazandırmak için çalışmalara başladı. 
ÇORLUDA BİR İLK OLACAK 
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Çorlu’ya kazandırılan asansörlü üst geçit Çorlu’da bir ilk olacak konuyla ilgili konuşan Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Arcan yaptığı açıklamada: Zafer Mahallesi bulunan okullar kampüsü ile Zübeyde Hanım Parkı arasındaki alana yapımına başlanan ve Çorlu’muzda ilk olacak olan asansörlü üst geçit ortalama 7000 öğrenciye ve hastaneye, adliyeye, gidecek olan vatandaşların da ihtiyacını karşılayacaktır. Çok işlek olan bu güzergâh için çok olumlu bir adım. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanımıza ve büyükşehir belediyesi ekiplerine teşekkür ediyoruz” dedi. 
3 AYDA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR 
Bülent Ecevit Bulvarı üzerine yapımına başlanan asansörlü üst geçit projesinin yaklaşık 3 ay sürmesi bekleniyor. Okulların açılacağı zamana yetiştirilmeye çalışılan üst geçitle birlikte bölgedeki trafikte büyük bir rahatlama olması bekleniyor. 
İMDAT ŞAHİN