• Türk Kızılay'ı 153 Yaşında
  • Türk Kızılay'ı 153 Yaşında
  • Türk Kızılay'ı 153 Yaşında
  • Türk Kızılay'ı 153 Yaşında
Çorlu Güncel

Türk Kızılay'ı 153 Yaşında

  • 12 Haziran 2021
  • 731 Kez Okundu

Türk Kızılay’ı Çorlu Şubesi, Kızılay’ın kuruluşunun 153’üncü yıl dönümü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleyerek, kuruluşu gününü kutladı.


Çorlu Atatürk Meydanı’na çelenk bırakan Türk Kızılay’ı Çorlu Şubesi aynı zamanda çocuklarla ilgili de bir dizi etkinliğe imza attı. Türk Kızılay’ı Çorlu Şube Bakanı Alican Yılmaz yaptığı açıklamada Kızılay’ın çok önemli görevler üstlenen bir kuruluş olduğunu belirterek kuruluş gününü kutladı. Türk Kızılay’ı Çorlu Şubesi Atatürk Meydanı’na kurduğu çadırda çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı ve çocuklara Kızılay’ı anlattı. 
KIZILAY İSMİNİ ATATÜRK VERDİ 
Türk Kızılay’ı Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz yaptığı açıklamada: “Dünyanın sayılı bölgesinin ise en güçlü insani yardım kuruluşu olan ve 153 yılı geride bırakan Kızılay, yardımseverlerin her geçen gün artan desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ediyor. 11 Haziran 1868 de bir grup idealist doktor Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti kurdu. Cemiyet 1977 yılında Osmanlı Halil Ahmet Cemiyeti adını aldı. 1923 yılında Türkiye Hilali Ahmet Cemiyeti adını alan kuruluş adı, 1935 yılında ise Türkiye Kızılay Cemiyeti oldu. Kuruluşa Kızılay adını büyük önder Atatürk verdi. Kızılay genç Türkiye Cumhuriyeti’nin Osmanlı’dan miras olarak aldığı pek az kurumdan biriydi” dedi. 
Kızılay Milyonlara El Uzattı 
Açıklamasını sürdüren Türk Kızılay’ı Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz, “Kızılay Osmanlı-Rus Savaşı’ndan Kıbrıs Barış Harekâtı’na kadar geçen sürede Türkiye’nin taraf olduğu tüm savaşlarda, cephe gerisinde kurduğu hastaneler, hasta taşıma servisleri, donattığı hastane gemileri, yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hasta bakıcılar aracılığıyla savaş alanında yaralanan ve hastalanan askerlerin yardımına koştu. Kan hizmetleriyle dünyaya örnek bir Kızılay Kurumu var. 1957 yılında kan merkezini kurmaya başlayan ve 2005 yılında Güvenli Kan Temini programını hayata geçirdiği günden bu güne kan bağış oranı artıran Kızılay ülke genelinde yayılmış hizmet birimlerinde görevli yaklaşık 4 bin personel ile 300 noktada kan bağışı alıyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN