• Hırsızların Yeni Hedefi Tarihi Bina
  • Hırsızların Yeni Hedefi Tarihi Bina
  • Hırsızların Yeni Hedefi Tarihi Bina
Çorlu Güncel

Hırsızların Yeni Hedefi Tarihi Bina

  • 03 Haziran 2021
  • 887 Kez Okundu

Çorlu’da uzun yıllar Ağır Ceza Mahkemesi olarak kullanılan ve daha sonra Namık Kemal Üniversitesi’ne tahsis edilen bina hırsızların yeni hedefi oldu.



Çorlu’da Cemaliye Mahallesi Eski Hükümet Caddesi’nde 19. yy başlarında yapılan ve Çorlu’nun en eski sivil mimari yapısı olan bina hırsızların yeni adresi oldu. Bina 2019 yılında Namık Kemal Üniversitesi’ne tahsis edildi.  Trakya Kalkınma Ajansı’nın destek vereceği tarihi binada Çorlu ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odaları ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ortaklığında "Üniversite, Sanayi El Ele, Gençler Hazır Geleceğe" projesi kapsamında eğitimler verilmesi planlanıyordu. Çalışmaların bir türlü başlamadığı bina hırsızlar tarafından talan edilmeye başlandı. 
“HIRSIZLARDAN BAŞKA GELEN GİDEN YOK”
Demir kapısını kırarak içeriye giren hırsızlar ilk olarak pencere altlarında bulunan ve tarihi değere sahip olan mermerleri yerinden oyarak çaldı. Her gün yeni bir hırsızlık olan tarihi binada son olarak kalorifer petekleri kimliği belirsiz kişilerce güpegündüz çalındı. Tarihi binanın hırsızlar tarafından talan edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, “Her gün burada yeni bir hırsızlık oluyor. Kapıya kilit koymuşlardı onu kırdılar. Biz sürekli birileri girdimi içeri diye tedirgin oluyoruz. Geçtiğimiz yıl restorasyon çalışmaları tamamlanacağı söylenmişti ama hırsızlardan başka gelen giden yok binaya. Yetkililer bir çözüm bulsunlar yakında madde bağımlıları da dadanır buraya” dedi.