• Artık Başvurular Sadece Web-Tapu Üzerinden Yapılacak
Çorlu Güncel

Artık Başvurular Sadece Web-Tapu Üzerinden Yapılacak

  • 28 Nisan 2021
  • 1498 Kez Okundu

Çorlu Tapu Müdürü Yahya Özer, yaptığı açıklama ile artık vatandaşların Tapu Müdürlüğüne gelmeden işlemlerini Web-Tapu üzerinden kolayca yapabileceğini söyledi.




Korona virüs gölgesinde çalışmalarını sürdüren ve vatandaşlara hizmet veren Çorlu Kaymakamlığı Tapu Müdürlüğü, artık Web-Tapu üzerinden vatandaşların işlemlerini kolaylıkla yapabileceğini duyurdu.  Çorlu Tapu Müdürü Yahya Özer “Web-Tapu kullanılarak malik, diğer kişilere güvenli bir şekilde tapu bilgisi görüntüleme ve başvuru yapma yetkisi verebiliyor veya verdiği yetkiyi kaldırabiliyor. Web-Tapu ile vatandaşlarımız, tapuya bizzat gelmeden, taşınmazlarına işlem yapılmasına yönelik beyan tesis edebiliyor veya beyanını kaldırabiliyor, tapu senedi, tapu kaydı gibi belgeleri de alabiliyor” dedi.

SADECE İMZA İÇİN GELECEKLER!
Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde işlemlerin normal seyrinde devam ettiğini belirten Özer, uygulamaya geçirdikleri Web-Tapu projesinin koronavirüs tehdidiyle daha önemli hale geldiğine dikkat çekti. Web-Tapu projesi ile Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine gitmeden, internetten işlem başvurusu yapılabildiğini ve gerekli belgelerin uygulama üzerinden müdürlüklere gönderildiğini aktaran Özer, vatandaşların sadece ıslak imza için müdürlüklere gitmesi gerektiğini aktardı.

SİSTEMİ KULLANAMAYANLAR İÇİ ALO 181
Daha çok orta yaş üstü kişilerin tapuda işlem yaptığını dile getiren Özer, “orta yaş ve üstünün teknolojiyi kullanma ile ilgili eksikliği var. Bunu da dikkate alarak Web-Tapu modülünü Alo 181’e adapte ettik. Vatandaşın tapu üzerinden yapacağı işlemleri Alo 181 aracılığı ile yapmasına imkan sağladık. Yaşlı ve orta yaşın üzerindeki insanların da Alo 181 üzerinden Web-Tapu’da işlemlerini gerçekleştirmesini sağladık” dedi.

İNTERNET ORTAMINDA TAKİP EDİP YÖNETİLEBİLECEK!
Açıklamasını sürdüren Özer, “Web-Tapu, tüm vatandaşlarımızın ve ticaret sicilinde kayıtlı şirketlerin taşınmazlarını internet ortamında takip edebildikleri ve yönetebildikleri sistemin adıdır. Uygulamada genelde sabah erken saatlerde başvuru talebi açarak evrakları Tapu Müdürlüğü’ne teslim ettikten sonra ekibimiz evrakları inceleyerek işleme onay verirse, öğleden sonra ya da tapunun randevu verdiği gün işlem yapılmaktaydı. Web-Tapu ile başvuruyu online yaparak işlemi tapuya gitmeden başlatıyorsunuz. Tapu belgeleri inceleniyor, onay verirse mesaj gönderiyor, evrak asılları ile randevu gününde imzaya gidiyorsunuz. https://webtapu.tkgm.gov.tr/ adresinden, şirket ise şirket girişi butonundan, gerçek kişi ise bireysel giriş butonundan giriş yapabilirsiniz. Bu sistemi kullanabilmek için E-Devlet şifresi edinmiş olmak gerekir. Sisteme ilk girdiğinizde mutlaka güncel cep numarası ve e-mail adresi girmelisiniz. Size bir aksilik olduğunda oradan ulaşıyorlar. Son olarak tüm evrakların asılları ile birlikte harçlar ödendikten sonra tapuya bizzat gelip alıcı ile birlikte imzaları atıyorsunuz” ifadelerini kullandı.