• Çorlu'da Polis Sayısı Neden Artırılmıyor?
  • Çorlu'da Polis Sayısı Neden Artırılmıyor?
  • Çorlu'da Polis Sayısı Neden Artırılmıyor?
  • Çorlu'da Polis Sayısı Neden Artırılmıyor?
Çorlu Güncel

Çorlu'da Polis Sayısı Neden Artırılmıyor?

  • 25 Şubat 2021
  • 1364 Kez Okundu

Türkiye genelinde 210 kişiye bir polis düşerken Çorlu’da 500 kişiye 1 polis düşmekte, asayiş olaylarının yüksek olduğu Çorlu’da sadece 400 civarında polis görev yapıyor.


Hırsızlık, uyuşturucu, cinayet, yaralama gibi asayiş olayların sık görüldüğü Çorlu’da sadece 400 civarında polis memuru görev yapıyor. Çorlu’da görev yapan polis memurlarının ise bir kısmı da içerde evrak işleriyle ilgileniyor. Çorlulu vatandaşlar polis sayısının biran önce artırılmasını bekliyor. 
ÇORLU’DA ASAYİŞ OLAYLARI YÜKSEK 
Çorlu gibi sürekli nüfusu artan bir ilçede polis sayısının yetersiz olması her kesimin tepkisini çekiyor. Asayiş olaylarının yüksek olduğu Çorlu’da polis sayısının biran önce artırılması bekleniyor. Uyuşturucu hırsızlık gibi vakaların her gün yaşandığı Çorlu’da polis ekipleri buna rağmen yine de gerekli mücadeleyi yürütüyor. 
ÇORLU’DA 500 KİŞİYE 1 POLİS DÜŞÜYOR
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü 2020 verilerine göre Türkiye genelinde 262 bin 185 polis memuru çalışmaktadır. Baş polis memuru olarak 2155, kıdemli baş polis memuru olarak 228,3 komiser yardımcılığı görevinde çalışan 11345, komiser 1932, baş komiser 402, emniyet amiri 599, 1. sınıf 2. Sınıf 3. Sınıf ve 4. Sınıf emniyet müdürlüğü görevine bulunan personel sayısı ise 2938 olarak açıklanmıştır. Emniyet hizmetleri sınıfı toplama 305 bin 734 olarak belirtilmiştir. Türkiye genelinde 2010 kişiye 1 polis düşerken Çorlu’da bu rakam 500 kişiye 1 polis memuru düşüyor. 
POLİS SAYISININ ARTIRILMASI GEREKİYOR 
Her yıl nüfusu artan Çorlu’da polis sayısı bir türlü artırılmıyor, Çorlu’daki 400 civarındaki polis memurları ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyorlar. Pandemi koşullarında hem asayiş olaylarıyla ilgilenen polis ekipleri aynı zamanda pandemi denetimlerini de sürdürüyor. Yıllardır Çorlu’daki polis sayısının artırılması tartışılırken bir türlü sayı ile ilgili bir gelişme yaşanmıyor. 
VEKİLLERİMİZDEN BU KONUDA DESTEK BEKLİYORUZ
Çorlulu vatandaşlar polis sayısının artırılmasını beklerken yetkililerden bu konuda somut girişimlerde bulunmasını bekliyor. Özellikle Tekirdağ Milletvekillerinin bu konuda gerekli girişimlerde bulunması gerektiğinin altını çizen vatandaşlar polis sayısının bir an önce artmasını bekliyor. Her yıl polis sayısıyla ilgili yaşanan sıkıntı bir türlü çözülmezken, suç oranları ise vatandaşları kaygılandırıyor. 
GÖREV YAPAN POLİSLER CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR 
Çorlu’da mevcut olarak görev yapan polis ekipleri ise canla başla şehrin güvenliği için gece gündüz çalışıyor. Hem asayiş olaylarıyla ilgilenen polis ekipleri pandemiyle birlikte birde denetimlerde görev yapıyor. İş yükünün fazla olduğu Çorlu’da ekipleri canını dişine takarak vatandaşın mutluluğu için gayret gösteriyor. 
İMDAT ŞAHİN