• Balkan Anıtı İçin Güzel Haber Geldi
  • Balkan Anıtı İçin Güzel Haber Geldi
Çorlu Güncel

Balkan Anıtı İçin Güzel Haber Geldi

  • 25 Şubat 2021
  • 1056 Kez Okundu

Gazetemizin gündeme taşıdığı Balkan anıtıyla ilgili Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt gazetemize bir açıklama yaparak; “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz Balkın Anıtı’yla ilgili gerekli düzenlemeleri yapacak” dedi.


Orion Alışveriş Merkezi’nin karşısında bulunan Cumhuriyet dönemini ölümsüzleştiren heykeltıraş olarak anılan Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından Çorlu’ya kazandırılan Balkan Anıtı’nın havuzunun kötü durumda olması tepkilere neden olmuştu. Daha önce heykeller birbirine iple tutturulmuş gazetemizin konuyu gündeme taşımasıyla birlikte ipler çıkartılmış heykeller sabitlenmişti. Havuzu bir türlü yapılmayan Balkan Anıtı’yla ilgili Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt “En kısa sürede düzenlemesi yapılacak, daha önce ışıklandırması vardı, bozdular şimdi ışıklandırmasını da tekrar yapacağız” dedi. 
HAVALARIN ISINMASIYLA BİRLİKTE GEREKLİ DÜZENLEME YAPILACAK
Konuyla ilgili Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Özcan Başkanla gerekli görüşmeleri yaptığını belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt havuzun düzenlenmesiyle ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti. Sarıkurt, “Balkan Anıtı ile ilgili ufak tefek sorunlarımız var sizlerde gündeme getirdiniz, Park Bahçeler Müdürümüz Erkan ve Başkan yardımcımız Özcan beyle sohbet ettik. Yakın zamanda onun da etrafıyla ilgili çalışma yapacaklar etrafına gerekli bakımı yapacaklar” dedi. 
IŞIKLANDIRILMASI DA YAPILACAK 
Balkan Anıtı ile ilgili konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Bilindiği üzere o bölgede kavşak düzenlemesi olmuştu. O dönemde bazı şeylere de zarar verildi, havaların ısınmasıyla beraber Park Ve Bahçeler Müdürlüğümüz yakışanı yapacaklar. Daha önce ışıklandırması vardı, bozdular şimdi tekrar ışıklandırması yapılacak. Atatürk Evi ile beraber orada güzel bir görüntü olmasını arzu ediyorum” dedi.  
İMDAT ŞAHİN