• Esnaf Kan Ağlarken, Buna Nasıl Göz Yumuluyor?
  • Esnaf Kan Ağlarken, Buna Nasıl Göz Yumuluyor?
  • Esnaf Kan Ağlarken, Buna Nasıl Göz Yumuluyor?
Çorlu Güncel

Esnaf Kan Ağlarken, Buna Nasıl Göz Yumuluyor?

  • 03 Şubat 2021
  • 3574 Kez Okundu

Çorlu Omurtak Caddesi üzerinde kaldırımın üzerine arabanın bagajında getirdikleri kıyafetleri yere seren ve satış yapan şahıslara esnaf sert tepki gösterdi.


Pandemi nedeniyle zor günler geçirin Çorlu esnafı gelişigüzel kaldırımların üzerinde satış yapılmasına tepki gösterdi. Kaldırımın üzerinde başına onlarca kişiyi toplayarak saatlerce satış yapıldığını belirten Çorlu esnafı bunlara neden müsaade ediliyor diye sordu?

BİZLER KİRA ÖDÜYORUZ VERGİ VERİYORUZ, BİZE YAZIK DEĞİL Mİ? 

Şehir merkezinin göbeğinde kaldırıma serilen tezgah ile satış yapıldığının altını çizen Çorlu esnafı “Bu tür girişimlere neden göz yumuluyor” dedi. Konuşmasını sürdüren Çorlu esnafı, “Bizler binlerce lira kira ödüyoruz, vergi veriyoruz, pandemi döneminde satış yapamıyoruz, dükkanlarımızı zor döndürüyoruz ama birileri böyle kolay gelip tezgah açıp elindeki malları satıp para kazanıp gidiyor” dedi.

O ZAMAN BİZLERDE DÜKKÂNI KAPATIP MEYDANDA SATIŞ YAPALIM

Genellikle şehrin merkezinde tezgah açanların akşam saatlerini tercih ettiğini belirten Çorlu esnafı: “Akşam saatlerinde bazı günlerde gelip bu şekilde tezgah açılıp satış yapılıyor ve zabıta bu durumu görmüyor? Peki bizlerde o zaman dükkanlarımızı kapatalım, vergisiz, kirasız gelip Çorlu meydanlarında satış yapalım paramızı kazanıp evimize gidelim. Çorlu Çarşı Merkezi’nde onlarca giyim dükkanı var, o insanlar aile geçindiriyor. Onlara yazık değil mi?” dedi.

ZABITA EKİPLERİ GÖREVİNİ YAPSIN

Çorlu’da özellikle Omurtak Caddesi üzerinde bu tür görüntülerin çok fazla olduğunu kaydeden Çorlu esnafı “Bu durumun önüne geçecek olan zabıtadır, zabıta ekipleri görevini yapsın” dedi. Konuşmasını sürdüren Çorlu Esnafı, “Çorlu şehir merkezinde bu görüntüleri sürekli görüyoruz. Neden zabıta bu durumlara müdahale etmiyor, cezai işlemler uygulamıyor. O zaman herkes her istediği yerde satışlar yapsın. Biz zabıta ekiplerimizden görevini yapmasını bekliyoruz” dedi.

İMDAT ŞAHİN