• Pandemi Döneminde Büyük Görevler Üstlendik
  • Pandemi Döneminde Büyük Görevler Üstlendik
  • Pandemi Döneminde Büyük Görevler Üstlendik
  • Pandemi Döneminde Büyük Görevler Üstlendik
Çorlu Güncel

Pandemi Döneminde Büyük Görevler Üstlendik

  • 22 Ocak 2021
  • 997 Kez Okundu

Pandemi başladığından bu yana sürekli sahalarda olan Türki Kızılay’ı Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz, “bu dönemde Kızılay olarak sürekli vatandaşlarımızın yanında olduk, Kızılay olarak büyük işler başardığımıza inanıyorum” dedi.


Pandemi başladığından beri Kızılay olarak sürekli sahada olduklarını belirten Alican Yılmaz, 4 bin 600 adet erzak kolisi dağıttıklarını bunun yanı sıra filyasyon ekiplerine destek verdiklerini, ilaç dağıtımına sağlık çalışanlarıyla birlikte destekte bulunduklarını belirtti. Son dönemde vakaların artmasıyla kendilerine büyük yük düştüğünü kaydeden Yılmaz Kızılay Gönüllüleriyle birlikte hergün sahada olduklarını ifade etti. 
“PANDEMİ BAŞLADIĞINDAN BERİ SÜREKLİ SAHADAYIZ”
“Geçen sene Mart ayından beri virüs ortaya çıktı, Sokağa çıkma kısıtlamalarıyla birlikte Kızılay olarak bizlerde sahada olmaya başladık” diyen Türk Kızılay’ı Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz, “Kızılay olarak ilk KYK yurtlarına yurt dışından gelen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşıladık. Vatandaşlarımızın yeme içme ihtiyaçların hepsini biz karşıladık. Evde 65 yaş üstü vatandaşlarımıza maske hijyen erzak yardımında bulunduk. İşten çıkartılanlara maddi olarak yardım ettik, yaklaşık 560 tane vatandaşa maddi destekte bulunduk. Geçen seneden bu yana 4 bin 600 adet erzak kolisi yardımı yapıldı. Tekirdağ vaka sayıları itibariyle iyi gidiyordu ama son 1 aydır maalesef vaka sayıları arttı. Vaka sayılarının artmasıyla birlikte yine bize büyük yük düşmeye başladı. Bu süreçte biz, önce Çorlu Devlet Hastanesi’ne daha sonra İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne destekte bulunduk. Her gün iki aracımız sabah 08:00 akşam saat 23:00’a kadar ilaç dağıtım ve filyasyon ekiplerine desteğini sürdürüyor. Bunun yanında bizde sokağa çıkma yasağı başladığı günden itibaren yaklaşık 10-15 araç desteği ile oradaki yükü biraz daha azaltmaya çalışıyoruz. İlaç dağıtımı ve filyasyon ekibi olarak bizim Kızılay gönüllü arkadaşlarımız kendi araçlarıyla geliyorlar sahadaki ilaç dağımı ve filyasyona destek veriyoruz. Yanımızda bir sağlık çalışanı bulundurarak bu çalışmalarımızı yürütüyoruz” ifadelerine yer verdi.  
ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR İHTİYAÇ SAHİBİ AİLERERE YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYORUZ
“Pandemi döneminde bize telefonlar geliyor, vatandaşlar gelip yardıma ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Bu süreçte elimizden geldiği kadar ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmaya çalışıyoruz” Yılmaz konuşmasını sürdürdü: “Geçen hafta yaklaşık 50 tane çocuğumuzu ve ailesine kıyafet yardımı yaptık. Erzak yardımı yapmaya devam ediyoruz. Erzak yardımı yaparken, yardımı alan kişiyi inceliyoruz. Evlerine hiç maaş girmeyen veya işten çıkmış işsizlik maaşıda alamayan vatandaşlarımıza öncelik veriyoruz. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyor. Öncelik daha çok ihtiyacı olan insanları tercih ediyoruz. Bu insanlara yardım yaparken mutlaka inceliyoruz. Durumu kötü olan vatandaşlarımıza katkımız oluyor” dedi. 
VATANDAŞLARIMIZI KAN VERMEYE DAVET EDİYORUZ 
Kan stoklarının da azaldığını kaydeden Türk Kızılay’ı Çorlu Şube Başkanı Ailcan Yılmaz, “Kızılay Kan Toplama Merkezi olarak her cumartesi günü Atatürk Meydanı’nda çadır kuruyoruz. Kan bağışında bulunacak vatandaşlar her hangi bir kısıtlamaya maruz kalmaksızın gelip Kızılay’a kan verebilirler. Randevu alarak gelip kan verebilirler. Randevu alındıktan sonra dışarı çıkabilir ve gelip kanını Kızılay’a verebilir. Kan verdikten sonra bizim arkadaşlarımız kan verdiğine dair bir kağıt düzenliyor ve kanını veren kişiye bu kağıtlar veriliyor. Stoklar azaldı, covid 19 rahatsızlığından dolayı bize kan veren donörlerimizde covid oldu. Bu hastalardan kan almamız için covid hastalığından sonra bir ay daha geçmesi lazım.  Ondan sonra kan alınıyor, temaslılardan da kan alınmıyor. Türkiye çapında bir kampanya düzenleyerek tekrar stokları artırmayı istiyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan kan verme konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Hafta sonu randevu almak içinde kanver.org Adresinden randevu alabilirler veya 02826531193 nolu telefonu arayarak randevu alabilirler” dedi. 
İMDAT ŞAHİN