• “Güçlü Toplumların Temelinde Güçlü Kadınlar Vardır”
Çorlu Güncel

“Güçlü Toplumların Temelinde Güçlü Kadınlar Vardır”

  • 04 Aralık 2020
  • 1129 Kez Okundu

İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı M. İlker Atasever Dünya kadın hakları günü nedeni ile yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

 


İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı M. İlker Atasever yayımladığı basın açıklamasında “ Güçlü toplulukların temelinde güçlü kadınlar vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını, birçok Avrupa ülkesinden önce vermesinin Türk milletinin kadına verdiği değerin de bir göstergesidir. Bu vesile ile Türk kadını dünya kadınlarının sahip olduğu kazanımları çok daha önce elde etmiştir” dedi. 

 “HUZURLU VE GELİŞMİŞ BİR ÜLKE İÇİN KADINLARIN GÜÇ BİRLİĞİ ÖNEMLİDİR”

Atasever açıklamanın devamında ise “5 Aralık'ın kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ve yaşanan problemlere çözümler bulunması açısından önemli bir gündür.  Kadınların güç birliği, çalışkanlığı, sağ duyusu, siyasette ve sivil toplum kuruluşlarındaki yerlerini alması ile Ülkemizin çok daha huzurlu ve çok daha gelişmiş bir toplum oluşmasında önemli bir katkı olacaktır. Her tür zorluğun üstesinden gelme kuvvetine sahip olan kadın, siyasette ve ülke meselelerinin çözüm noktalarında varlık göstermeli, yılmadan, mücadelesini sürdürmelidir. M.Kemal Atatürkümüzün “Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar. Temsilcisi bulunmaktan onur duyduğum partimin Genel Başkanı Meral Akşener nezdinde teşkilatım ve şahsım adına yüreği büyük Türk kadınının 5 Aralık Dünya kadın hakları gününü en içten duygularımla kutlar, saygılarımı sunarım” ifadelerine yer verdi.