• Büyükşehir Belediyesi İşçileri Meydanlara Çıktı
  • Büyükşehir Belediyesi İşçileri Meydanlara Çıktı
  • Büyükşehir Belediyesi İşçileri Meydanlara Çıktı
  • Büyükşehir Belediyesi İşçileri Meydanlara Çıktı
  • Büyükşehir Belediyesi İşçileri Meydanlara Çıktı
Çorlu Güncel

Büyükşehir Belediyesi İşçileri Meydanlara Çıktı

  • 02 Aralık 2020
  • 4503 Kez Okundu

DİSK Genel İş Sendikası ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi’nden sonuç çıkmayınca sendika yarım gün iş bırakma kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi’ne ait 11 ilçede işçiler yarım gün iş bıraktı.




Çorlu Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen işçiler sabah başladıkları iş bırakma eylemini öğle saatlerine kadar sürdürdü. DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nda örgütlü işçiler Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak yarım gün işe gitmediler. Genel İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Mesut Alak anlaşma sağlanana kadar eylemleriniz sürecek dedi. 

“İşçilerin 2021 Ücretleri Konusunda Anlaşma Sağlayamadık”
Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlarının olduğu bütün ilçelerde yarım günlük iş bırakma eylemlerinin gerçekleştiğini ifade eden Mesut Alak Büyükşehir Belediyesi işverini anlaşma masasına oturana kadar eylemlerin devam edeceğini belirtti. Toplu İş Sözleşmesi’nde yer alan 74 maddede anlaşma sağladıklarını belirten Alak ücret konusundaki maddelerde anlaşma sağlanamadığını belirtti. 

“Hakkımızı Alana Kadar Mücadeleye Devam Edeceğiz”
Kararlılık mesajı veren DİSK Genel İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Mesut Alak, “Şunu bilin ki biz işçiler olarak; hakkımız olan bu toplu sözleşme imzalanıncaya dek kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Alkışlı protestolarla başlayan süreçte yarım gün iş bırakma eylemleriyle devam ettiklerini de belirten Alak,  Bu amaçla geçtiğimiz hafta başlattığımız alkışlı protesto eylemlerimize, 2 Aralık Çarşamba günü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ’nin bütün işyerlerinde ve tüm üyelerimizin katılımı ile yarım gün iş bırakma eylemi yaptık” dedi. 
İMDAT ŞAHİN