• Sendika Yarım Günlük İş Bırakıyor
  • Sendika Yarım Günlük İş Bırakıyor
Çorlu Güncel

Sendika Yarım Günlük İş Bırakıyor

  • 01 Aralık 2020
  • 4582 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü olan DİSK Genel İş Sendikası ile büyükşehir belediyesi Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşmaya varamadı. Sendika 2 Aralık (bugün) Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ’nin işyerlerinde yarım günlük iş bırakmaya hazırlanıyor.


Sendikadan yapılan açıklamada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Toplu İş Sözleşmesi anlaşmasına sağlanamadığı belirtildi. Sendika adına açıklamayı DİSK Genel İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Mesut Alak yaptı. Alak süreci anlattıktan sonra anlaşmaya varılamadığını belirterek, işyerlerinde eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. 
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİNDEN BİR SONUÇ ÇIKMADI
 “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikamız, 22 Eylül 2020 tarihinden bu yana 60 günü aşkın bir süredir KHK ile çalışan sendika üyesi işçilerin haklarını korumak ve aynı zamanda ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda iyileştirmeler yapabilmek için Toplu İş Sözleşme görüşmeleri yapmaktadır” diyen DİSK Genel İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Mesut Alak, “Bu zaman zarfında işveren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile 12 oturum gerçekleştirilmiş ve Toplu-İş Sözleşmesi teklif taslağında ki 74 madde üzerinde anlaşma sağlanmıştır. Bizler sendika tarafı olarak, uzlaşmaya varılamayan ve çalışan arkadaşların yasal hakkı olan “Ağır Hizmet, Yıpranma Primi” ve “2021 Ocak Ayı ücret zammı” maddeleri için idareye tekliflerimizi enflasyon iyileştirme şeklinde ilettik. İşveren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bizim önerimize 2021 yılı için önce % 10 zam verebileceklerini sözlü olarak ifade etmişler, daha sonra bu teklifi de geri çekerek % 3+3 zam teklif etmişlerdir. Bu görüşmelerin ardından işvereni temsilen komisyon, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ın da katılacağı bir toplantı talep etmiştir. Sayın Kadir Albayrak’ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda ise Sayın başkan bizlere Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili bugüne kadar yapılan oturumların, verilen sözlerin, anlaşmaya varılan maddelerin geçersiz olduğunu ve sözleşme kapsamında anlaşmaya varılan ücretlendirmeler ile ilgili nihai kararın kendi yetkisinde olduğunu söylemiş ve toplantı son bulmuştur” dedi. 
“SONUCU GENEL GREV OLSA BİLE ASLA GERİ DÖNMEYECEĞİZ”
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak’a sorular yönelten Tekirdağ Şube Başkanı Mesut Alak, “Şimdi Sayın Kadir Albayrak’a soruyoruz; 1. Siz iki bin beş yüzü aşkın işçiyi aylardır oyalıyor musunuz?” diyen DİSK Genel İş Sendikası sorularına devam etti: “2. Tarafınızdan oluşturulan toplu sözleşme komisyonunuza güvenmiyor musunuz? Aylardır Toplu İş Sözleşmesi masasında karşılıklı oturduğumuz ve sizin tarafınızdan görevlendirilen Genel Sekreter Yardımcısı, Daire Başkanları, Daire Müdürlerinin herhangi bir yetkisi yok mu? 3. Geçmiş toplu sözleşme döneminde olduğu gibi bu dönemde de imzanıza sahip çıkmayacak mısınız? Ancak şunu bilin ki biz işçiler olarak; hakkımız olan bu toplu sözleşme imzalanıncaya dek kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Bu amaçla geçtiğimiz hafta başlattığımız alkışlı protesto eylemlerimize, 2 Aralık Çarşamba günü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ’nin bütün işyerlerinde ve tüm üyelerimizin katılımı ile yarım gün iş bırakma eylemi yaparak devam edeceğiz. Arabulucu aşamasına geçilen toplu iş sözleşme görüşmelerinde DİSK Genel-İş Sendikası olarak kazanılmış haklarımızdan asla geri adım atmayacağız ve sonucu genel grev olsa bile bu haklı davamızdan kesinlikle dönmeyeceğiz. Bu vesile ile tüm Tekirdağ halkını, kışın soğuğunda, yazın sıcağında, içerisinden geçtiğimiz bu ağır salgın koşullarında kendilerine yedi gün 24 saat hizmet eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ emekçilerine sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN