• Omurtak Caddesi'nin Sorunları Devam Ediyor!!!
  • Omurtak Caddesi'nin Sorunları Devam Ediyor!!!
  • Omurtak Caddesi'nin Sorunları Devam Ediyor!!!
  • Omurtak Caddesi'nin Sorunları Devam Ediyor!!!
Çorlu Güncel

Omurtak Caddesi'nin Sorunları Devam Ediyor!!!

  • 22 Ekim 2020
  • 2082 Kez Okundu

Çorlu Çarşı Platformu Sözcüsü Cem Mustafa Erdurur, Omurtak Caddesi’nin sorunlarıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Erdurur, “Sorunların biran önce giderilmesini bekliyoruz” dedi.

Çorlu Omurtak Caddesi’nde cep park yapılmasını talep ettiklerini belirten Cem Mustafa Erdurur, bunun dışında Omurtak Caddesi’nin aydınlatma sorunu olduğunu da vurguladı. Çarşı merkezinde katlı otoparka ihtiyacın olduğunu vurgulayan Erdurur, Atatürk Meydanı’ndaki otoparkın katlı otopark haline getirilmesini istedi. 
TEMEL BEKLENTİMİZ OMURTAK CADDESİNE CEP PARK YAPILMASI
“Başından beri temel beklentimiz Omurtak Caddesi’nde plan değişikliği yapılarak cep park şeklinde park yapılmasını istiyoruz” diyen Çorlu Çarşı Platformu Sözcüsü Cem Mustafa Erdurur, “Omurtak Caddesi’nde bir araç arıza yaptığı zaman veya hafif kaza olduğu zaman araçların çekileceği hiçbir yer yok. Oysa sağ tarafta cep park olmuş olsa araç oraya rahatlıkla çekilebilirdi. Kaza olduğu zaman metrelerce araç kuyrukları oluşuyor, cep olsa buda olmaz” dedi. 
 ATATÜRK MEYDANI’NDAKİ OTOPARK, KATLI OTOPARK YAPILSIN 
“Bunun dışında birde Atatürk Meydanı’ndaki otoparkın katlı otopark haline getirilmesini istiyoruz” diyen Erdurur, “Orası yıkılarak aşağıya doğru 3 veya 4 kat yukarı doğru da katlı otopark yapılabilir. Bunun hızlı bir şekilde de yapılabileceğini düşünüyoruz. Eğer bu yapılırsa çarşı merkezinin otopark ihtiyacı kalmayacaktır. Keza benzer uygulama Perşembe Pazarı’nın üst tarafında yapıldı, bir tane parselde kamulaştırmada sıkıntı çıktı, o sıkıntı çözülene kadar esnafın ve halkımızın ücretsiz faydalanması sağlanabilir. Biz bu teklifi belediyelere zaten yapmıştık” dedi. 
 OMURTAK CADDESİ’NDE AYDINLATMA SORUNLARI DA YAŞANIYOR
“İki yıldır bir talebimiz daha var, Tahtalı Cami ve Çorlu Ziraat Odası’nın olduğu lokasyonda çok kısa sürede su birikintisi oluşuyor, oradaki sorunun da üzerine düşülmesi gerekiyor” diyen Cem Mustafa Erdurur, “Işıklandırılan yolun iki tarafına küçük çöp kutusu konması yolun temizliği anlamında da büyük fayda sağlayacaktır, oralarda da çöp kutusu yok. Temel taleplerimiz bunlar. Yılbaşına doğru 50-100 metrelik alan ışıklandırılmıştı bunun Otogara kadar devam etmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum. Omurtak Caddesi’nde aydınlatma direkleri de bazen yanmıyor, bunu TREDAŞ’a olsun, büyükşehir belediyesine olsun bildiriyoruz ama şu ana kadar ışıl ışıl bir cadde yaşayamadık, pandemi gibi ulusal ve uluslar arası sorunla cebelleştiği bir dönemde bunun yapılması büyük fayda” dedi.  
ÖNDE GELEN YÖNETİCİLERİNİN ÇARŞI MERKEZİNDEN ALIŞVERİŞ YAPMASINI BEKLİYORUZ
“Çorlu’nun önde gelen isimleri Çorlu Çarşı Merkezi esnafından alışveriş yapıyor mu sorumuza Cem Mustafa Erdurur cevap verdi, “Bu konuyu bizlerde zaman zaman gündeme getiriyoruz. Kamu kurumlarımızın başındaki yöneticileri olsun, çalışanlar olsun biz onları çarşımızda alışverişte görürsek çok mutlu olacağız. Pek göremiyoruz, ne hikmetse” dedi. Ekonomiyle ilgili de konuşan Erdurur, “Biz işimizi düzgün birşekil de yapmaya çalışıyoruz, sıkıntı varmı evet sıkıntı var aşmak içinde el birliği ile projeler geliştirmekten başka da çaremiz yok. Krediler çekildi ödeme zamanı geldi, o beklenen canlılığın biran önce başlamasını bekliyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN