• Çorlu'da Mma Federasyonu Damga Vurdu
  • Çorlu'da Mma Federasyonu Damga Vurdu
  • Çorlu'da Mma Federasyonu Damga Vurdu
Çorlu Güncel

Çorlu'da Mma Federasyonu Damga Vurdu

  • 21 Ekim 2020
  • 1753 Kez Okundu

MMA Baş Hakem İlhan Yalın ve Milli Hakem Cumhur Solak eşliğinde MMA kuralları ve teknikleri hakkında seminer düzenledi.


Tekirdağ bölge temsilcisi Polat Demir’in öğrencilerine Level sınavı da yapıldı. Sınavda tüm öğrencileri başarı ile tamamladı. Polat Demir hakemlere Çorlu’ya geldikleri için teşekkür ederken MMA sporu hakkında da bilgiler verdi. 
Mixed Martial Arts (MMA) Amatör ve profesyonel anlamda birçok ülkede MMA en hızlı gelişen spordur” diyen Polat Demir Mixed Martial Arts (MMA) yani “Karışık Dövüş Sanatları” diğer mücadele sporlarında kullanılan ve çok geniş savunma, mücadele ve atak teknikleri içeren, tam temas mücadele ve savunma sporudur. Her yaşta herkesin yapabileceği bir branş olarak yorumlanan MMA branşında başarılı olmak için yoğun ve yüksek tempolu antrenmanlara vücudumuzu hazırlamamız gerekir. Yüksek efor ve yağ yakımı sayesinde her yaşta ve her kesimden tercih ettiği bir branştır. Amatör anlamda sporcu sayısı da ülkemizde de her geçen gün büyümekte olan bir spor branşıdır. MMA bir spor olarak heyecanı yüksek ve nefes kesen aktivitelerden biridir. UFC, ONE FC , ROAD FC  ve Bellattor gibi organizasyonlar sayesinde MMA daha evrensel ve popüler bir spor haline gelmiştir. İzleyici ve takipci sayısı ile seyirci trendi yüksek ve bir o kadar çok olan branştır. Her geçen günde farklı birçok ülkede resmi Amatör Federasyonları hızla kurulmaktadır. Amatör ve profesyonel anlamda birçok ülkede MMA en hızlı gelişen spordur” dedi. 
MMA FEDERASYONU’NUN VE MMA SPORU’NUN TÜRKİYE DE KURULUMU VE GELİŞİMİ
2013 yılında MMA Federasyonu Ali Arık ve ekibi tarafından kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne kadar eğitimlere, seminerlere ve maçlara önem verilmiştir. Her yıl mutlaka amatör ve profesyonel MMA organizasyonları yapılmıştır” diyen Polat Demir, “Yapılan bu organizelerde birinci olan sporcular arasından yetenekli sporcular seçilerek “Türkiye Mma Takımı” oluşturulmuştur.Bu sporcular ile birlikte her yıl düzenli olarak Dünya MMA Organizasyonlarına, Avrupa MMA Organizasyonlarına ve Balkan MMA Organizasyonlarına gidilmiştir. Amatör ve profesyonel bir çok MMA Organizasyonunda TÜRKİYE’yi temsil etmişlerdir. Büyük başarılar imza atılmıştır” dedi. 
İMDAT ŞAHİN