• “Pandemi Bitene Kadar Denetimler Sürecek”
  • “Pandemi Bitene Kadar Denetimler Sürecek”
  • “Pandemi Bitene Kadar Denetimler Sürecek”
  • “Pandemi Bitene Kadar Denetimler Sürecek”
  • “Pandemi Bitene Kadar Denetimler Sürecek”
  • “Pandemi Bitene Kadar Denetimler Sürecek”
  • “Pandemi Bitene Kadar Denetimler Sürecek”
  • “Pandemi Bitene Kadar Denetimler Sürecek”
Çorlu Güncel

“Pandemi Bitene Kadar Denetimler Sürecek”

  • 01 Ekim 2020
  • 1463 Kez Okundu

İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda Çorlu’da korona virüs tedbirleri kapsamında Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı iş yerlerini denetleyerek uyarılarda bulundu.


İçişleri Bakanlığı’nın 81 il Valiliğine gönderdiği genelge kapsamında Çorlu’da korona virüs denetimleri yapıldı. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı öncülüğündeki denetimlere Çorlu Belediye Başkan Vekili Güner Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Engin Türk, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Turna, Kahveciler Odası Başkanı Yıldız Filiz, İlçe Sağlık ve Tarım Müdürlüğü ekipleri katıldı. 
KAYMAKAM SARILI, TARİHİ ÇORLU FOTOĞRAFINI ÇOK BEĞENDİ 
Denetlemeler kapsamında işyerlerini gezen Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı girdiği bir işyerinde tarihi Çorlu resmi dikkatini çekti. 1960 yılında çekilen fotoğrafı büyüterek dükkanına asan işyeri sahibinden fotoğrafın tarihiyle ilgili bilgiler alan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı fotoğrafı beğendiğini ifade etti. Uzunca bir süre fotoğrafı inceleyen Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı daha sonra işyerinden ayrılarak denetimlerini sürdürdü. 
KURALLARA UYMAYAN İŞYERLERİNİ UYARDI
Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı Zafer Mahallesi’nde yaptığı denetlemelerde işyerlerine tek tek girerek işyerlerini korona virüse karşı uyardı. Sosyal mesafe çıkartmalarını işyerlerine yapıştırmalarını isteyen Kaymakam Sarılı, gıda işi yapan işyerlerine de kuralların yazılı olduğu afişlerden verdi. 
ÇORLUDA KURALLARA UYANLARIN ORANI YÜZDE 90’LARIN ÜZERİNDE
Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı yaptığı açıklamada, “Bugün tüm Türkiye’de denetim var ve biz de başkanlarımız ve sivil toplum örgütleri ile beraber yoğun bir denetim gerçekleştiriyoruz. Bu hafta da Zafer Mahallesinde bu denetimi gerçekleştiriyoruz. Çorlu’da maske ve mesafe kurallarına uyum yüzde 90’ların üzerinde. Tekirdağ ve ilçelerinde pandemi kurallarına uyum çok iyi. Bu vesile ile vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her hafta daha ciddi ve sıkı önlemler alıyoruz. Bir ay önce yüz kadar iş yerimizi denetledik ve 62 vatandaşımıza ceza kestik”dedi.
KESİLEN CEZALAR 1 MİLYON LİRAYI GEÇTİ 
Korona virüs tedbirlerine uymayan işletmelere cezai işlemler uyguladıklarını belirten Kaymakam Sarılı, “Geçtiğimiz hafta da 154 iş yerimiz denetlendi ve buların içinde kurallara uymayan vatandaşlarımıza cezalar kestik. Bir önceki denetimlerde 200 binin üzerinde yeni yapılan denetimlerde de 104 bin TL’ye yakın cezalar kestik. Her konuşmamda söylüyorum. Vatandaşlarımız bu cezaların tahsil edilmeyeceğini düşünmesin. Kamu kuruluşlarına gittiklerinde vatandaşımızın karşısına bu cezalar çıkacak. 800 bin TL civarında ceza kesmiştik ve şu an 1 milyon TL’nin üzerine ulaştı şu an” dedi. 
SÜREKLİ KAPALI KALMASI GEREKEN İŞYERLERİ VAR
Konuşmasını sürdüren Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, “Kurallara uyan bir şehirde yaşamımıza rağmen hala kurallara uymayan vatandaşlarımızı görüyoruz. Bu kolektif bir mücadele. Sadece toplumumuzun bir kısmı değil herkesin bu kurallara uyması gerekiyor. Bu denetimler pandemi bitene kadar devam edecek. Sürekli kapalı kalması gereken iş yerleri var. Birkaç gün önce birahane ve meyhanenin açık olduğunu gördük. Kendilerinin sürekli kapalı olması konularında uyarı da bulunarak ceza kestik. Sürekli bar, pavyon gibi yerlerin kapalı olması gerekiyor. Diğer içkili restaurantlarda kurallara uymalı aksi takdirde ceza kesiyoruz. Kahvehanelerde de kurallara uymayan işletmecilere gerekli cezaları kesiyoruz. Hem oyun oynatana hem de oyun oynayana idari para cezası kestik. Daha önce 103 kıraathane denetlenmiş ve oyun oynayan ve oynatan 62 kişiye 200 bin TL idari yaptırım uygulanmıştır. Artık vatandaşımızın bunları bilmesi ve kurallara uyması gerekiyor. Artık kurallara uyma vakti ”ifadelerine yer verdi.
İMDAT ŞAHİN