• “Biz Alın Terimizi, Hakkımızı İstiyoruz”
  • “Biz Alın Terimizi, Hakkımızı İstiyoruz”
Çorlu Güncel

“Biz Alın Terimizi, Hakkımızı İstiyoruz”

  • 01 Ekim 2020
  • 1221 Kez Okundu

Alacakları için Türkgücü Yolu üzerindeki fabrikanın önünde günlerdir bekleyen TEKSİF Sendikası işçileri adına Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan bir açıklama yaptı.

TEKSİF Sendikası, sendikacılık hareketinin lokomotifidir diyen Şube Başkanı Gültekin Bozan “İşçilerimizin haklı mücadelesinde dün olduğu gibi bugünde yarında sendika olarak yanlarındayız” dedi. Zor günlerden geçildiğini kaydeden Bozan bu zor günlerden birlik ve beraberlik içinde çıkılacağını kaydetti. 
TEKSİF SENDİKASI SENDİKACILIK HAREKETİNİN LOKOMOTİFİDİR 
TEKSİF Sendikası Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan yaptığı açıklamada, “TEKSİF Sendikası emekçilerinin sesi ve kulağı Türk Sendikacılık hareketinin lokomotifidir. Teksif yarım asırı geride bırakmış sendika olarak Teksif adını bugünlere kadar taşıyarak Türk Sendikacılık Tarihine damgasını vurmuştur. 1940 yıllarından sonra başlayan sendikal mücadeleyi yurdumuzun en büyük sanayi kolu olan Tekstil emekçileri başlatmıştır. Bu bakımdan Teksifin Tarihçesi aynı zamanda Türk Sendikacılık hareketinin gelişme süreci içinde emeğin mücadelesi ile doludur yarım asırı aşmış geride bırakmış asırlık koca çınar bu güne gelene kadar her zaman Emeğin mücadelesini vermiş dün olduğu gibi bugünde yarında hak ve emek mücadelesine devam etmektedir. Kimse farklı düşünceler ve fikirler içine girmesin ve düşünmesin, çünkü Teksif işçisinin emekçisinin üyesinin her zaman yanında olmuştur, yanında durmuştur her alanda beraber mücadele etmiştir” dedi. 
İŞÇİLER ALACAKLARI İÇİN EYLEM YAPIYOR, NÖBET TUTUYOR 
Çorlu 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikadaki üye işçilerin alacakları için nöbet tuttuğunu kaydeden Bozan, “Buna göre Çorlu 1.OSB’de bulunan Grup Tekstil fabrikası A.Ş Çorlunun eski Tekstil fabrikalarından olan firma 2019 yılının aralık ayında üretimi durdurup fabrikayı kapatma kararı alan işveren ardından fabrikanın satılmasıyla ödenmeyen işçilik alacaklarımız ve mağduriyetlerinin kamuoyunla paylaşılması için Teksif Sendikası yıllardan beri Toplu İş Sözleşmesiyle yetkili olduğumuz Grup Tekstil sanayi ve Ticaret A.AŞ’nin işçilik alacaklarımız ödenmesi üzerine fabrika önünde işçiler eylem yapıyor, nöbet tutuyorlar” dedi. 
HAKLARIMIZI ALANA KADAR MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ
“Teksif Sendikası olarakta bu zor zamanlarında yine sendika olarak emekçilerin, üyelerimizin bu haklı mücadelesinde dün olduğu gibi bugünde, yarında TEKSİF olarak yanındayız yanında da olmaya devam edeceğiz” diyen TEKSİF Sendikası Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan, “Haklarımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Zor günlerden geçiyoruz birlik ve dayanışma içinde birbirimizi gözeterek birbirimize sahip çıkarak bu zor günleri aşacağız” dedi.