• “Eski Yaşam Alanlarında İlk Yatırımımızı Gerçekleştirdik”
  • “Eski Yaşam Alanlarında İlk Yatırımımızı Gerçekleştirdik”
Çorlu Güncel

“Eski Yaşam Alanlarında İlk Yatırımımızı Gerçekleştirdik”

  • 25 Eylül 2020
  • 1705 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tenis Kafe’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Çorlu’nun eski yerleşim yeri olan alanlara ilk yatırımımızı gerçekleştirdik diyen, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Balmumu Müzesi’ne ziyaretçilerin geldiğini belirtti. Balmumu Müzesiyle birlikte etrafındaki alanlarda düşünceleri olduğunu kaydeden Sarıkurt, bunun dışında Orion Kavşağı’ndaki çalışmaları, kurulacak çöp tesisiyle ilgili sorulara da cevap verdi. Çekçekçilerle ilgili sorulan soruya ise Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Sayılarıyla ilgili elimizde her hangi bir bilgi yok” dedi. 
PANDEMİ DÖNEMİNDE ALT YAPI VE ÜST YAPI YATIRIMLARINI PLANLADIK
“2021 yılının bütçesini yakın bir zamanda yapıyor olacağız, pandemi döneminde alt yapı ve alt yapı eşlik eden üst yapı yatırımlarını planladık” diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Önümüzdeki yılın iş programına bisiklet yolunun oluşturulmasıyla birlikte bütçeye koyduk, başlangıcı 2021 yılında yapıyor olacağız. Bisikletle ilgili gayretlerimizi her platformda dile getiriyoruz. Şehrimizde 135’e yakın parkımız var. Bunların öncelikle aydınlatılması sonrada belli büyüklüğün üzerinde her yere kamera koymamız ve bütün sorunları kamera ile takip ederek çözmemiz mümkün değil. Dolayısıyla bunların içerisinde beli büyüklüğün üzerinde olanları kamera ile takip edeceğiz” dedi. 
KAMU KURUMLARIYLA ÇOĞUNLUKLA UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ 
Sarıkurt; “Uzun zamandan beri gündeme getirdiğimiz, belediye meclislerinde hatırlattığımız kullanılmayan kumu binalarımız ve yapılarımız var, bunları yönelik uyarılarımızın dikkate alınmasını isteriz, onun haricinde şehrimizde büyük çoğunlukla Şehrimizde büyük çoğunlukla kurumlarımızın uyum içerisinde çalışma gayretinde olmalarını memnuniyetle karşılıyorum” dedi. 
“Eski yaşam alanlarımıza yönelik ilk yatırımımızı gerçekleştirdik” diyen Sarıkurt, “Yıkılan eski Kaymakamlık alanı ile ilgilide düşüncelerimiz var. Saray caddesindeki binaların cephelerin güzelleştirilmesi ile ilgili kararları mecliste almıştık. Emniyet teşkilatımızdan beklentimiz ise arzu etmediğimiz madde bağımlılarını ve genel ahlaka uygun olmayan bazı şeylerin orada olduğunu hep beraber görüyoruz”  dedi. 
ÇEKÇEKÇİLERİN SAYILARIYLA İLGİLİ ELİMİZDE BİR BİLGİ YOK 
“Ayrıca hurdacılarımızla ilgili problemlerimiz var. Bir kısmı memleketimizin insanları bir kısmı da aslında bu işi yapamıyor olması gerekenler” ifadelerini kullanan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Bunlara yönelik yazışmalarımızı yapıyoruz. Kimliği olmadan şehirde ve ülkede bulunanlarla ilgili bu işi yaptıkları yerlerin ihbarını SGK’ya da yapıyoruz emniyet teşkilatına da yapmaya devam ediyoruz. Birde kendi vatandaşlarımızla ilgili şehrimizde ki yoğun çalışma tamamlandıktan sonra o alandaki temizliği tekrar yapıp mümkünse daha yoğun bir şekilde kameralar ile takip etmeyi istiyoruz. Çekçekçilerin sayılarıyla ilgili sorulan soruya ise Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “tam sayılarla ilgili elimizde bilgi yok” dedi. 
ESKİ HÜKÜMET KONAĞININ OLDUĞU YERLE İLGİLİ PLANLARIMIZ VAR 
Sarıkurt ayrıca; “Orion kavşağında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları var. Emlak konutları istikametine dönüşlerdeki kuyruk boyutunu azaltacak ve hacmi arttıracak şekilde hemzeminde onaylanmış projeyi uyguluyor olacak. Çevre yolu tamamlanır tamamlanmaz üst taraftaki çalışmalar sona erecek” diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Şehrin tarihi bölgesi diyebileceğimiz tarihi yapılarının olduğu tarihi belediye binası, kolordu binası ve Fatih Camiinin olduğu yerde bir plan teklifi sunmuştuk. Onu da yakın zamanda Vali Yardımcımız ile görüştük. Şehrin hemen girişinde araçların yerin altına park edebilecekleri meydan ve yeraltı otoparkı olabileceğine dair bir değerlendirmemiz var. Büyükşehir Belediyemiz ile görüşüyoruz” dedi. 
11 İLÇENİN ÇÖPÜNÜ SÜLEYMANPAŞA İSTEMEDİĞİ GİBİ BİZDE İSTEMİYORUZ 
“11 ilçenin çöpünü Süleymanpaşa’nın istemediği gibi bizde istemiyoruz” diyen Sarıkurt, “Tavrımızda herhangi bir değişiklik yok. Çorlu sınırları içinde Trakya’nın yükünü Çevre Bakanlığının onayı ile çektiği tesisimiz var zaten. Süleymanpaşa’da Valilikte yapılan toplantıda yapılan değerlendirmeler vardı. Bende bunları belediye meclisinde bunları anlatmıştım” dedi.  Su faturalarının yüksek gelmesi ile ilgili de konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; “Doğalgazda ve Elektrikte zam oranları da %30’ların üzerinde gerçekleşti. Ben konunun uzmanı değilim ama bir şeyler ters gidiyor. Sudaki ücretle de ilgili vatandaşların haklı olduğunu düşündüm dönem dönem. Zor bir dönemden geçiyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN