• “Belediye Kulağının Üzerine Yattı”
  • “Belediye Kulağının Üzerine Yattı”
  • “Belediye Kulağının Üzerine Yattı”
  • “Belediye Kulağının Üzerine Yattı”
Çorlu Güncel

“Belediye Kulağının Üzerine Yattı”

  • 02 Eylül 2020
  • 4909 Kez Okundu

Çorlu’da Şeyh Sinan Mahallesi Çelebi Parkı’nda yaşanan sorunlar mahalleli tarafından defalarca Çorlu Belediyesi’ne bildirilmesine rağmen belediye sorunları duymazdan geldi. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, “Çorlu Belediyesi sorunlarımızı duymazdan gelerek kulağının üzerine yatıyor” dedi.


Sokak köpeklerinin istilasına uğrayan ve bazı vatandaşların çevreye gelişigüzel yemek ve su koyması parkı pisletirken, sokak hayvanlarının fazla olması çocukları ve bazı aileleri korkutuyor. Bunun dışında parkta bir tane bile bankın bulunmaması nedeniyle parka gelen aileler yerlere oturmak zorunda kalıyor. Sorun bununla da sınırlı kalmazken parkın içindeki otlar etrafı kaplamış durumda, aylardır otlar biçilmeden duruyor olması tepkilere neden oldu. Çelebi Parkı’ndaki sorunlarla ilgili mahalleli defalarca Çorlu Belediyesi’ne bilgi vermesine rağmen sorunlar bir türlü çözülmemiş, mahalleli Çorlu Belediyesi sorunların çözülmesini istiyor. 
SOKAK KÖPEKLERİ ÇOCUKLARIMIZI KORKUTUYOR 
Şeyh Sinan Mahallesi Memduh Şevket Esendal Caddesi üzerinde bulunan Çelebi Parkı mahallenin en büyük parklarından biri olması sebebiyle dikkat çekiyor. Çelebi Parkı’nın en büyük sorunları başında başıboş köpeklerin olması. Bazı vatandaşlar köpekler için gelişigüzel yemek ve su bırakması etrafın pislenmesine sebep olurken, köpeklerin sayısının fazla olması çocukları ve bazı aileleri korkutuyor. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Başıboş köpeklerin sayısı gerçekten çok fazla, bazıları gelip onlar için buraya kulübe falan yaptı. Biz sokak hayvanlarına karşı değiliz ama kontrol altında olması gerekiyor. Bazıları gelip gelişigüzel ağaç altlarına yemek su bırakıyor. Onlar etrafa dağılıyor, çocuklar oynarken etraf pislik içinde olduğu için çocuklarımız o pisliğin içinde oynamak zorunda kalıyor” dedi. 
ÇELEBİ PARKI’NDA OTURMAYA BANK YOK 
Çelebi Parkı’nda oturmak için hiç bankın olmadığını söyleyen mahalle sakinleri, “Mahalleli olarak yerlere oturmak zorunda kalıyoruz. Çelebi Parkı’nda hiç bank yok maalesef mahalleli olarak yerlere oturuyoruz. Yaşlı vatandaşlar torunlarını parka getirdikleri zaman yerlere oturup torunlarını bekliyor. Bazı mahalleliler ise evden halı getirip onun üzerine oturuyor. Bu park Çorlu’ya ait değil mi başka bir şehre mi ait neden ilgilenilmiyor” dedi. 
PARKTAKİ OTLAR DİZE KADAR ÇIKMIŞ 
Çelebi Parkı’nda aylardır biçilmeyen otlar dize kadar çıkmış durumda. Çocukların oynadığı parktaki otların uzamasını eleştiren mahalleli, “Parkımızdaki otların halini sizlerde görüyorsunuz. Parktaki otlar dize kadar çıkmış durumda, aylardır otlar biçilmiyor. Çorlu Belediyesi neden biçmez, neden buraya bir ekip göndermez anlamış değiliz” dedi.  
DEFALARCA ÇORLU BELEDİYESİ’Nİ ARADIK, ÇÖZÜM BULAMADIK 
Çorlu Belediyesi’ne sorunlarımızı defalarca ilettik, telefonla aradık, başka kanallardan ulaşıp sorunlarımızı dile getirdik diyen mahalle sakinleri çözüm bulamadıklarını ifade etti. Konuşmasını sürdüren mahalle sakinleri, “Parkımızda yaşanan sorunlarla ilgili defalarca belediyeyi bilgilendirdik, her aradığımızda bize mesaj atılarak şikayetiniz kayıt altına alınmıştır, birkaç gün içinde çözülecektir denilmesine rağmen hale çözülmedi. Aylar geçti bizim parkımızdaki sorunlarımız devam ediyor. Çorlu Belediyesi’nden parkımızdaki sorunların ortadan kaldırılmasını bekliyoruz. Özellikle başıboş köpeklerin kontrol altına alınmasın, parkımıza bank konulmasını ve otların biçilmesini bekliyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN