• Ergene'de 30 Ağustos Gerginliği
  • Ergene'de 30 Ağustos Gerginliği
Çorlu Güncel

Ergene'de 30 Ağustos Gerginliği

  • 01 Eylül 2020
  • 4861 Kez Okundu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda anıta çelenk koyamayan CHP Ergene İlçe Başkanı Nuh Nuhoğlu süreci anlattı, AK Parti İlçe Başkanlığını eleştirdi.


CHP Ergene İlçe Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP Ergene İlçe Başkanı Nuh Nuhoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda CHP’ye çelenk koydurulmadığını ama son dakika AK Parti’nin çelenk sunduğunu belirterek süreci değerlendirdi ve AK Parti İlçe Başkanlığı’na yüklendi. Atatürk sevgisini yok edemeyeceklerini belirten “Nuhoğlu Atatürk Dünyaya armağan edilmiş bir liderdir” dedi. 
KAYMAKAMLIĞA YAZILI TALEPLERİMİZ OLDU, RED EDİLDİ 
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle çelenk sunma ve akşam fener alayı yapacaklarını resim yazıyla kaymakamlığa bildirdiklerini belirten Nuhoğlu red kararı verildiğini ifade etti. Konuşmasını sürdüren CHP Ergene İlçe Başkanı Nuh Nuhoğlu, “30 Ağustos Zafer Bayramı ülkemizin kurtuluş günüdür. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bizlerde İlçe Başkanlığı olarak ne yapabiliriz diye arkadaşlarımızla konuştuk. Resmi yazımızla birlikte Ergene Kaymakamlığı’na başvurduk. Resmi yazımızda 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle çelenk sunma programı talep ettik, aynı şekilde de akşam saatlerinde de kontrollü bir şekilde fener alayı yapmayı talep ettik. Bize gelen cevapta ve Bakanlar Kurulu kararı hatırlatılarak çelenk sunmaya partilere izin verilmediği, sadece kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediyenin çelenk koyabileceği ifade edildi. Sadece törene ilçe başkanları katılabilir denildi” dedi. 
 İLÇE BAŞKANLARIYLA KONUŞTUK HİÇBİRİMİZ ÇELENK KOYMAYACAĞIZ KARARI ALDIK 
30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi ilçe başkanlarıyla görüştüklerini ve hiç kimsenin çelenk koymama kararı aldıklarını belirten Nuhoğlu, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kaymakamlığın kararı böyle olunca bizlerde ilçe başkanlarıyla konuşup evet devletin koyduğu bir kural varsa ona uyalım diye konuştuk. AK Parti, İYİ Parti ve MHP İlçe Başkanlarıyla bu şekilde konuşarak hiçbirimiz çelenk koymama kararı aldık. Emniyette bizi aradı, 30 Ağustos’ta çelenk koymayacaksınız değil mi yoksa müdahale etmek zorunda kalacağız diye söyledi. Bende kurallar neyse uyacağımızı ifade ettim” dedi. 
AK PARTİ SON DAKİKA ÇELENK KOYDU, ALINAN KARARA UYULMADI 
Ak Parti’nin son dakika çelenk koyduğunu ifade eden CHP Ergene İlçe Başkanı Nuh Nuhoğlu, AK Parti’yi eleştirdi: “Sabah saatinde çelenk sunmaya geldiğimiz zaman AK Parti İlçe Başkanı Cem Karaca çelengi koyacağını söyledi. Ben neden, koymama kararı almıştık dedim.  Cem Karaca bana, “beni il başkanlığı aradı ve çelenk koymamız gerektiğini söyledi” dedi. Ben çelenk sunacağım isterseniz sizde çelengi koyabilirsiniz dedi. Bende ilk başta böyle bir karar aldık, ve üyelerimize söyledik, böyle bir şeyi yapmam dedim. Hiç doğru olmadığını belirttim. Onlar çelengi koydu, biz koymadık. Kaymakama durumu söyledim o da olmaz öyle şey, koyulmaması gerekiyor” dedi. 
ATATÜRK SEVGİSİNİ Mİ SİLMEYE ÇALIŞIYORLAR 
Engellemelerle Atatürk sevgisinin silinemeyeceğini belirten Nuhoğlu, “Ben şunu anlamak istiyorum, gece saat 00:00’da ne değişti, virüs mü kayboldu. Ne değişti de AK Parti çelenk koyma gereği duydu, il başkanlığı böyle bir şeyi ilçe başkanlarına söylüyor. Ne yapmaya çalışıyorlar Atatürk sevgisini silmeye mi çalışıyorlar. Bu mümkün değil, bu sevgi bitmez. Engel olmakla bu sevgiyi bitiremezsiniz. Atatürk ne Cumhuriyet Halk Partisi’ne sığar, ne diğer partilere sığar ne de Türkiye’ye sığar Atatürk dünyaya dünyaya armağan edilmiş bir liderdir” ifadelerine yer verdi.