• Kamu Binalarında Korona Virüs Önlemi
  • Kamu Binalarında Korona Virüs Önlemi
Tekirdağ

Kamu Binalarında Korona Virüs Önlemi

  • 26 Ağustos 2020
  • 2063 Kez Okundu

Tekirdağ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin pandemi nedeniyle aldığı kararla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmetleri hariç olmak üzere personel dahil her türlü yiyecek içecek ikramları durduruldu.


Tekirdağ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi ve Pandemi Kurulu Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda Vali Aziz Yıldırım Başkanlığı’nda olağanüstü yapılan toplantıda kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmetleri hariç olmak üzere kişilere (personel, ziyaretçi ya da hizmet almak için bulunan vatandaşlarımız da dahil) yapılacak her türlü yiyecek-içecek (paketli su servisi hariç) ikramının durdurulması ve alınan kararın 26 Ağustos 2020 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanılması kararı verildi. 
Alınan kararlara uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması ayrıca belirtildi. 
İMDAT ŞAHİN