• 65 Yaş Üstü Vatandaşlar İçin Yeni Kısıtlamalar Geldi
  • 65 Yaş Üstü Vatandaşlar İçin Yeni Kısıtlamalar Geldi
Tekirdağ

65 Yaş Üstü Vatandaşlar İçin Yeni Kısıtlamalar Geldi

  • 19 Ağustos 2020
  • 1964 Kez Okundu

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha kurulu son alınan kararları açıkladı. Kararlara göre 65 yaş üstü vatandaşlara yeni kısıtlamalar getirildi.


Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların düğün cenaze taziye, Pazar yeri, AVM her türlü sosyal faaliyetler ve benzeri topluca bulunulan alanlara girmeleri kısıtlandı. 16.00 ile 18:00 saatleri arasında toplu ulaşım araçlarına binmeleri yasaklandı. 
Tekirdağ Valiliği İl Hıfzıssahha Kurulu’nun aldığı kararlar Tekiradağ Valiliği’nce yazılı olarak açıklandı. Açıklamada: “65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın düğün, cenaze, taziye, pazaryeri, AVM, her türlü sosyal faaliyetler ve benzeri topluca bulunulan alanlara girmelerinin kısıtlanması, kapalı salon toplantıları, program ve etkinliklerine katılmaması, taksilerde 65 yaş ve üzeri kişilerin bulunması halinde araca 3 kişiden fazla binilmemesi,65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın toplu ulaşım araçlarının yoğun olduğu 16.00-18.00 saatleri arasında kullanmalarının yasaklanması, diğer zamanlarda da bu  araçları kullanmamalarının tavsiye edilmesine, bu hususun ilgili kurumlarca basın yayın organları ve sosyal medya aracılığıyla vatandaşlarımıza duyurulması, Vefa Destek Kurullarınca 65 yaş ve üzeri vatandaşların talepleri halinde gerekli destek ve yardımın yapılması” denildi. 
SOKAK DÜĞÜNLERİNE DE KISITLAMA GELDİ 
Vatandaşların sokak aralarında yaptıkları düğün kına gibi kalabalık organizasyonlara da kısıtlama geldi. Valiliğin açıklamasında: “Sokak düğünlerinde düğün süresinin akşam 20.00-23.00 saatleri arasında belirlenmesi, Toplu yemek verilmesinin yasaklanması, diğer ayrıntı ve usullerin kaymakamlıklarca belirlenmesi hususları” belirtildi. 
İMDAT ŞAHİN