• Şehir Merkezleri Boş Kalırken, Sahiller Doldu Taştı
  • Şehir Merkezleri Boş Kalırken, Sahiller Doldu Taştı
Çorlu Güncel

Şehir Merkezleri Boş Kalırken, Sahiller Doldu Taştı

  • 03 Ağustos 2020
  • 4244 Kez Okundu

4 günlük Kurban Bayramı’nda vatandaşlar şehir merkezinde kalmak yerine sahil kenarlarını ve piknik alanlarını tercih etti.


Çorlu’da kurban bayramı süresince cadde ve sokaklar boş kalırken vatandaşlar Çorlu’ya yakın olan sahil bölgelerini ve piknik alanlarına akın etti. Bayram tatili boyunca gün içinde Çorlu sokakları sessizliğe bürünürken deniz kenarları ve piknik alanları doldu taştı. Vatandaşlar korona virüsü unuttu. 
ÇORLUDA ŞEHİR MERKEZİ BOŞ KALDI 
Türkiye’de hala korona virüs etkisini devam ettirirken vatandaşlar bayramda sahil kenarlarına ve piknik alanlarına akın etti. Çorlu’da şehir merkezi boş kaldı, deniz kenarlarına gidemeyen az sayıdaki vatandaşlarda şehir merkezlerindeki kafelerde vakit geçirdi. Korona virüsü hiçe sayan vatandaşlar sahil kenarlarında sosyal mesafe kuralını hiçe saydı, maske kullanımı ise çok aza indi. 
KISMİ DE OLSA ARKAMA ZİYARETLERİ YAPILDI 
Tatile gidemeyen vatandaşlar bayramda aile ve akraba ziyareti yaptıklarını ifade etti. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Bayramda bir yere gidemedik, bazı komşularımız sahil kenarlarına gitti tatile ama bizler gidemedik. Bizlerde bayramı ailemizle birlikte kısmi de olsa akraba ziyaretleri yaparak geçirdik. Akrabalarımızla sohbet ettik. Maalesef korona virüs hala devam ediyor” dedi. 
SAHİLLER VE PİKNİK ALANLARI DOLDU TAŞTI 
4 günlük bayram tatilini sahil beldelerinde geçirmek isteyen kimi vatandaşlar Arife Günü yola çıktı. Bayram tatili boyunca sahil kenarları doldu taştı. Sahile gidemeyen vatandaşların bir kısmı ise aileleriyle piknik alanlarını doldurdu. Pandemi döneminde sahillere akın eden vatandaşlar sosyal mesafe ve maske kuralına uymadığı görülünce yetkililer tarafından uyarıldı. 
İMDAT ŞAHİN