• Ergene'de Belediye İşçileri Yüzde 35 Zam Aldı
  • Ergene'de Belediye İşçileri Yüzde 35 Zam Aldı
Ergene

Ergene'de Belediye İşçileri Yüzde 35 Zam Aldı

  • 28 Temmuz 2020
  • 3604 Kez Okundu

Taşeron şirketlerinden belediye şirketlerine geçen işçiler için Belediye İş Sendikası Trakya Şubesi Ergene Belediyesi ile toplu iş sözleşmesi imzaladı. İşçiler maaşlarına yüzde 35 zam aldı.


Ergene Belediyesi iştiraki olan EBSAN A.Ş bünyesinde çalışan işçilerle ilgili toplu iş sözleşmesi pazarlığına oturan Belediye İş Sendikası Trakya Şubesi, toplu iş sözleşmesini imzaladı. Sözleşmeye göre işçiler maaşlarına yüzde 35 zam alırken aynı zamanda sosyal hakları konusunda da ciddi kazanımlar elde etti. 
GÜZEL BİR SÖZLEŞMEYE HAZIRLADIK 
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve EBSAN A.Ş Yöneticileriyle yapılan toplu iş sözleşmesiyle ilgili konuşan Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik, “20 Kasım 2017 tarihli ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127 nci maddesiyle 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 24 üncü maddesi ile mahalli idare şirketlerinde işçi statüsüne geçirilen Ergene Belediyesi iştiraki olan EBSAN A.Ş. çalışanlarının KHK eki Çerçeve Sözleşmesinin 30 Haziran 2020 tarihi itibariyle sona ermesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gelen yetki çerçevesinde Ergene Belediyesi ve EBSAN A.Ş. yöneticileri ile beraber geç saatlere kadar yoğun mesailer harcayarak güzel bir sözleşme hazırladık. Hazırlanan sözleşme üzerinde Belediye Başkanımız Rasim Yüksel ile uzlaşma sağlayarak imza altına aldık. Günümüz şartları göz önünde bulundurulduğunda, 2018 yılından beri %4+4 zamlarla enflasyonun altında bırakılan işçi lehine güzel bir sözleşme bağıtladığımıza inanıyor, emeğin ve emekçinin yanında olan Belediye Başkanımız Rasim Yüksel’e teşekkür ediyorum” dedi. 
EN DÜŞÜK MAAŞA YÜZDE 35 ZAM ALDIK 
Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik, “Yapılan sözleşme ile En düşük maaşa ilk altı ay içinde %35 zam uygulanmıştır. Sosyal hak ve izinlerde düzenlemeler yapılmış, KHK ile yayınlanan çerçeve sözleşmede olmayan haklar ilave edilmiştir. Parasal Sosyal Yardımlarda da %60 ile %150 arasında altı aylık zam uygulanmış olup, yine KHK ile yayınlanan çerçeve sözleşmede olmayan parasal haklar ilave edilmiştir. Ücret ve Parasal tüm yardımlara altı aylık periyodlarda iki yıl süre ile enflasyon oranında artış sağlanmıştır. Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Yönetim Kurulu olarak; bu Toplu İş Sözleşmesinin tüm EBSAN A.Ş. emekçilerine hayırlı olmasını temenni ederiz” dedi. 
EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ
İşçilere hakkını teslim ettiklerini dile getiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ise pandemi süreci nedeniyle yürütülen çalışmalar başta olmak üzere tüm belediyecilik faaliyetlerimizde rutin belediyecilik işlerinde emek ortaya koyan tüm işçilerimize Ergene halkı adına teşekkür ediyor, imza altına alınan sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çalışan emekçi kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Emek en yüce değerdir. İşçilerimizin haklarına sahip çıkıyoruz sahip çıkmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
İMDAT ŞAHİN