• Ergene'de Devir Teslim Töreni Yapıldı
  • Ergene'de Devir Teslim Töreni Yapıldı
  • Ergene'de Devir Teslim Töreni Yapıldı
  • Ergene'de Devir Teslim Töreni Yapıldı
Ergene

Ergene'de Devir Teslim Töreni Yapıldı

  • 22 Temmuz 2020
  • 3527 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve 2019 yılında açılan Ergene Kültür Merkezi Ergene Belediyesi’ne devredildi.


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel arasında imzalanan protokolle birlikte artık Ergene Kültür Merkezi, Ergene Belediyesi’ne devredildi. 7 bin 558 m2 alanı kurulu Ergene Kültür Merkezi’nde 500 kişilik çok amaçlı salon, kütüphane, sergi alanları, kültür müdürlüğü ofisleri, eğitim atölyeleri, toplantı salonları, 100 araçlık katlı otopark yer almaktadır.
KADİR ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR ETTİ 
Düzenlenen törene konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Ergene’ye yaptığı yatırımları anlattı. Yüksel, “Ben öncelikle böyle bir tesisi bizlere verdikleri için başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak olmak üzere daire başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Tabiki bir teşekkürü de eski Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a etmek istiyorum. Buranın mülkü Çorlu Belediyesi’ne aitti. Yeni kurulan bir ilçe olduğumuz için bu mülkü Ergene Belediyesi’ne verildi. Ergene Belediyesi 6 yıldan beri güzel işlere imza atıyor. Cumhuriyet tarihinin hizmetini yaptık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizde Ergene’de çok büyük çalışmalar yaptı. Bir milyon metrakare parke taşı biz Ergene Belediyesi olarak yaptık. Bu gurur hepimizin” dedi. 
KEMSE HEVESLENMESİN KİMSE ELLERİNİ OVUŞTURMASIN, ALNIM AÇIK 
Konuşmasını sürdüren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, kimse Ergene de ellerini ovuşturmasın, kimse heveslenmesin ben vatandaşlarımızın boynunu eğecek hiçbir şeye imza atmadım” dedi. Konuşmasını sürdüren Yüksel, “Ergene’de vatandaşlarımızın siyasilerimizin üyelerimizin başını eğecek hiçbir şeye imza atmadım. Bunu herkes görecek. Kimse heveslenmesin kimse ellerini ovuşturmasın. Allahın izniyle ben buradayım, alnım açık, yüreğim pak. Ben önce Hakka sonra halkıma güveniyorum. Bizler tarihi projelere imza attık atmaya da devam ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanım her alanda hizmetini sürdürüyor” dedi. 
BİZ YAPIYORUZ İLÇE BELEDİYELERİNE TESLİM EDİYORUZ
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’den sonra konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Ergene Kültür Merkezi’nin tapu devir teslimi tamamlandı diyerek sözlerine başladı. Albayrak, “Sadece Ergene’de devir teslim töreni yapmadık, Çerkezköy’den geliyorum, Çerkezköydeki Kültür Merkezi’ni de Çerkezköy Belediyesi’ne devrettik. Kapaklı’daki Kültür Merkezi’ni Kapaklı Belediyesi’ne devredeceğiz. Saray ilçemizde yapımı devam eden ve 4-5 ay sonra bitecek Kültür Merkezi’ni de Saray Belediyesi’ne devredeceğiz. Bu Kültür Merkezleri bulundukları yerel birimler tarafından kullanılması en doğrusudur” dedi. 
GÖLGE ETMESİNLER BAŞKA İHSAN İSTEMEZ 
Konuşmasını sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan’a yüklendi: “Burası 18 milyon 470 bin liraya mal olan bir tesisimiz. Burada konferans salonlarımız, atölyelerimiz, kapalı otoparkımız mevcut. Çok şükür bunu teslim ediyoruz. Geçen gün AK Parti İl Başkanı, ilçe başkanı basın toplantısı yapıyorlar. Diyorlar ki biz hizmeti onlara öğretiriz diyorlar. Bir an kendi kendimi düşündüm. Süleymanpaşa’da bir kültür sarayı var, 26 sene de bitti. Bu kültür sarayından daha küçük bir model. Bu kadar geniş değil. Eğer sen bana kültür sarayının 26 senede biteceksen bana hiçbir şey öğretme ben sadece şunu söylerim gölge etme başka ihsan istemez derim. Bu iş böyle, biz 2 senede 4 tane kültür merkezini 135 milyon maliyetle bitirdiysek buna sadece teşekkür edilir” dedi. 
İMDAT ŞAHİN