• Ergene'de Kurban Satış Alanları Kuruyor
Ergene

Ergene'de Kurban Satış Alanları Kuruyor

  • 18 Temmuz 2020
  • 2016 Kez Okundu

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Ergene Belediyesi tarafından Kurban Pazarı ve kesim alanı kurulmaya başlandı. Sağlık Mahallesi 5.sokak (eski futbol sahası) sonunda kurulmaya başlanılan Kurban pazarında büyükbaş ve küçükbaş hayvan satışları ile kesimi yapılacak.


Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Sağlık Mahallesi 5.sokak sonunda kurulan kurban satışı ve kesim alanında hummalı bir çalışma sürerken, önümüzdeki hafta tam anlamıyla kurban çadırları kurulmuş olacak. 2500 küçükbaş ve 500 büyükbaş kapasiteli Pazar yerinde bu hafta çalışmalar tam anlamıyla tamamlanacak olup kurbanlık satışları da çalışmaların tamamlanmasıyla başlayacak.  Kurulan kurban pazarının yanı sıra aynı alan üzerinde kurban kesin alanı da bulunacak. Kurban kesim yerinde Ergene Belediyesi tarafından 16 küçükbaş, 4 büyükbaş kesim locası ve elektrikli 4 caraskal ile vatandaşlar daha hijyenik ve konforlu ortamda dini vecibelerine uygun olarak kurban kesim ibadetlerini yerine getirecek.
Kurban pazarına giren tüm hayvanlar Pazar süresince ve kurban kesim günü de dahil olmak üzere veteriner hekim tarafından sağlık muayeneleri yapılacak olup ayrıca kurban kesiminden sonra yine veteriner hekim tarafından et ve karkas muayeneleri de yapılacak. Sağlık Mahallesi 5. Sokak sonunda kurulan Kurban pazarında yer tahsisi isteyen kurban satıcılarının Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile iletişime geçmeleri gerektiği bildirildi.