• Tekirdağlı Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı
  • Tekirdağlı Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı
  • Tekirdağlı Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı
  • Tekirdağlı Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı
Çorlu Güncel

Tekirdağlı Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı

  • 10 Temmuz 2020
  • 1809 Kez Okundu

Havai fişekleri taşıyan kamyonda meydana gelen patlama sonucu şehit olan Tekirdağ’lı şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Halil Tuna Akgöz Süleymanpaşa’da toprağa verildi.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, havai fişek fabrikasından imha edilmek üzere Adapazarı'ndaki taş ocağına getirilen patlayıcılar kamyondan indirildiği sırada meydana gelen patlamada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Halil Tuna Akgöz son yolculuğuna uğurlandı. Cuma namazına mütaakip Süleymanpaşa Rüstem Paşa Camii’nde kılan cenaze namazı sonrası şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Halil Tuna Akgöz toprağa verildi. Şehidin cenaze töreninde göz yaşları sel oldu. 
Düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, diğer kurum müdürleri ve belediye başkanlarının yanı sıra yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazeyi tören mangası ile birlikte İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ile Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım omuzladı. Şehit Halil Tuna Akgöz’ün evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.
Şehit eşinin üniforması ile törene katıldı
Tekirdağ Eski Valilik Meydanı’nda düzenlenen törene Tekirdağ protokolü, askeri yetkililer ve şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Halil Tuna Akgöz’ün (40) ailesi ile yakınları katıldı. Şehidin eşi Canan ile annesi Fatma Akgöz ve babası Basri Akgöz tören boyunca güçlükle ayakta durabildi. Törende şehidin eşi ve oğlu şehit Akgöz’ün üniformasını giydi. HABER MERKEZİ - (İHA)