• Cankurtaranlar Plajlarda Göz Açtırmıyor
  • Cankurtaranlar Plajlarda Göz Açtırmıyor
  • Cankurtaranlar Plajlarda Göz Açtırmıyor
Tekirdağ

Cankurtaranlar Plajlarda Göz Açtırmıyor

  • 10 Temmuz 2020
  • 2323 Kez Okundu

Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Şen, Marmaraereğlisi plajlarında görev alan cankurtaranları denetledi. Başkan Yardımcısı Şen denetimleri Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi üyeleri ile birlikte gerçekleştirdi.




Deniz sezonunun açılması ve normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber günlük ziyaretçi sayısında artış olan halk plajlarında, Marmaraereğlisi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı cankurtaran ekipleri yoğun mesai harcıyor. 

4 CANKURTARAN GÖREV YAPIYOR
Sahilden dürbünle denizi tarayan cankurtaranlar, kendilerine tahsis edilen deniz botlarıyla devriye gezerek açığa yüzen vatandaşları kıyılara doğru yönlendiriyor. Olası vakalara hızlı bir şekilde müdahale edilerek boğulmaların önüne geçen cankurtaranlar, vatandaşların can güvenliğini sağlamak için tedbiri elden bırakmıyor. Vatandaşların, görevlendirilen cankurtaranların talimatlarına mutlaka uymaları gerektiğini söyleyen Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Şen; “Geçtiğimiz yıl boğulma tehlikesi atlatan vatandaşlarımız oldu. Sahil şeridimizde bir daha üzücü olayların yaşanmaması için plajlarımızın tüm sorumluluğunu Belediye olarak üstleniyoruz, güvenliği bu yılda üst düzeyde tutacağız. Cankurtaranlarımız, vatandaşların rahatça denize girebilmeleri için deniz sezonunun bitimine kadar sahillerimizde nöbetlerine devam edecek” dedi.