• Sarıkurt, Muhtarlarla Bir Araya Geldi
  • Sarıkurt, Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Çorlu Güncel

Sarıkurt, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

  • 03 Temmuz 2020
  • 1693 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, mahalle muhtarlarıyla Cumhuriyet Parkı’ndaki Kafe 1923’te bir araya gelerek, hem muhtarların sorunlarını dinledi, hem de Çorlu’daki gelişmeleri anlattı.


Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Cuma Günü (dün) Çorlu’daki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Çorlu’da devam eden çalışmalarla ilgili muhtarlara bilgiler verdi, mahallelerin sorunlarını dinledi not aldırdı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt özellikle Seymen’in kavununun ön plana çıkartılmasıyla ilgili elinden gelen gayreti göstereceğini ifade etti. 
SEYMEN KAVUNUNU ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Kafe 1923’te bir araya geldiği muhtarlarla sohbetinde onlara söz hakkı verdi. Seymen Mahalle Muhtarı Aydın Dinler Seymen kavununun ön plana çıkartılmasını istedi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkur t ise bundan sonra ziyaretlerimize giderken,  mutlaka yanımıza Seymen kavunu alıp ziyaret ettiğimiz kişilere ikram edeceğiz. Seymen kavununun ön plana çıkmasını bizlerde istiyoruz” dedi. 
25 ZABITA MEMURU ALACAĞIZ 
Yaşanan olumsuzlukları dile getiren muhtarların sözü üzerine Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Çorlu Belediyesi’ne 25 zabıta memuru daha alınacağını ifade etti. Şu anda zabıta sayısının 46 olduğunu hatırlatan Sarıkurt sayının artırılması gerektiğinin altını çizdi. Yaşanan olumsuzluklara müdahale etmek için zabıtaya ihtiyaç olduğunu belirten Ahmet Sarıkurt 25 zabıta memurunun alınacağı müjdesini muhtarlarla paylaştı. 
MAHALLELERDEKİ İLAÇLAMA SAYISINI ARTIRACAĞIZ
Özellikle havaların ısınmasıyla sivrisineklerin arttığını belirten mahalle muhtarlarına mahallelerdeki ilaçlama sayısının artırılacağını ifade eden Sarıkurt şöyle konuştu: “her mahallede şu anda ilaçlama yapılıyor, hatta bunları paylaştık, hangi mahalle de ne zaman ilaçlamanın yapılacağını ifade ettik ama sayı yetersiz gibi görünüyor, araç sayısını artıracağız. Mahalleler 4 günde bir ilaçlanıyordu şimdi bu  gün sayısını aşağı çekeceğiz. 2 günde bir mahalleleri ilaçlayacağız” dedi. 
PERŞEMBE PAZARI’NDA KURBAN KESİMİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaklaşan Kurban Bayramıyla ilgili Perşembe Pazarı’nda kurban kesimine müsaade edilmeyeceğini söyledi. Sarıkurt, “geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda çocukların gözü önünde ailecek kurban kesildiğini gördük. Bu sene Perşembe Pazarı’nda kurban kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. İçinde Kaymakamlığının, ilçe müftülüğünün, devlet kurumlarının yer aldığı komisyonda da konuşuldu, kurbanların kesimi noktasında adres olarak Çorlu Mezbahasını göstereceğiz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN