• “Çorlu'nun Renkleri” Fotoğraf Yarışması Sürüyor
Çorlu Güncel

“Çorlu'nun Renkleri” Fotoğraf Yarışması Sürüyor

  • 03 Temmuz 2020
  • 1020 Kez Okundu

Orion AVM ve Pera Fotoğrafçılık tarafından düzenlenen ‘Çorlu’nun Renkleri Ulusal Fotoğraf Yarışması’na başvurular devam ediyor.




Orion Alışveriş Merkezi ile Pera Fotoğrafçılık Kulübü işbirliğiyle geçen yıl Temmuz ayında gerçekleştirilen ve Türkiye çapında fotoğraf camiasında ses getiren Orion Fotoğraf Günleri’nin ikincisi geçtiğimiz ay düzenlenecekti. Ancak Covid-19 salgını dolayısıyla alınan önlemler ve uygulanan yasaklamalar nedeniyle etkinlik 2021 yılı Haziran ayına ertelendi. Orion Fotoğraf Günleri’nin ikincisi kapsamında düzenlenen Çorlu’nun Renkleri Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın süresi de etkinliğin ertelenmesi sebebiyle uzatıldı. Orion Fotoğraf Günleri önümüzdeki yıl 2-6 Haziran tarihlerinde yapılacak. Ulusal fotoğraf yarışmasına da 21 Mayıs 2021 gününe kadar başvuru yapılabilecek.


Çorlu’nun Renkleri
Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle yürütülen yarışmaya tüm Türkiye’den amatör ve profesyonel fotoğrafçılar katılabiliyor. Çorlu’nun kültürel çeşitliliğini, doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel değerlerini, kırsal ve sanayi yaşamını, sosyal ve ekonomik yaşamını fotoğraflarla belgelemek ve tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışma ile geniş kitlelere ulaşılacak. Yarışma sonunda dereceye giren fotoğrafçılar ödüllendirilecek. Yarışma kapsamında çekilen fotoğraflardan dereceye girenler ve sergileme alanlar, 2. Orion Fotoğraf Günleri’nde sergilenecek.

Yarışma ödülleri
Çorlu’nun Renkleri fotoğraf yarışması sonucunda birinci 5 bin TL, ikinci 3 bin TL, üçüncü 2 bin TL ödül kazanacak. Ayrıca Orion AVM Özel Ödülü’nü kazanan, mansiyon ve sergileme alan fotoğraflara da çeşitli tutarlarda ödüller verilecek.

Yarışmaya katılım
Yarışmaya başvurularak sadece www.tfsfonayliyarismalar.org adresinden online olarak yapılabiliyor. Dijital renkli kategoride düzenlenen yarışmaya Çorlu ilçe sınırları dahilinde çekilmiş ve yarışma şartnamesine uyan fotoğraflarla 21 Mayıs 2021’e kadar katılmak mümkün. Yarışma şartnamesi de www.tfsfonayliyarismalar.org adresinden görülebiliyor. Yarışmaya başvurmak ve yarışma şartnamesi için https://tfsfonayliyarismalar.org/tr/devam-eden-yarismalar/detay/corlu-nun-renkleri-fotograf-yarismasi-tr