• Amfi Tiyatro İçin Kollar Sıvandı
  • Amfi Tiyatro İçin Kollar Sıvandı
  • Amfi Tiyatro İçin Kollar Sıvandı
  • Amfi Tiyatro İçin Kollar Sıvandı
  • Amfi Tiyatro İçin Kollar Sıvandı
  • Amfi Tiyatro İçin Kollar Sıvandı
Çorlu Güncel

Amfi Tiyatro İçin Kollar Sıvandı

  • 02 Temmuz 2020
  • 2358 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Nusratiye Mahallesi’nde yer alan Amfi Tiyatroyla ilgili çalışma başlattı. Atıl durumda olan Amfi Tiyatro kültür sanat faaliyetlerinin yapılacağı bir alan haline getirilecek.


4 Haziran 2020 tarihinde “Çorlu’da Kültür Sanat’a Neden Önem Verilmiyor” başlığıyla gündeme taşıdığımız ve daha öncede sürekli gündemde tuttuğumuz Amfi Tiyatroyla ilgili Çorlu Belediyesi çalışma başlattı. Merdivenleri oturmaya müsait olmayan Amfi Tiyatroda merdivenlerde çalışma başlatıldı. Amfi tiyatroda sahne düzenlemelerinin ardından gösterilerin yapılacağı bir alan haline getirilmek için Çorlu Belediyesi tarafından kollar sıvandı. 
ANFİ TİYATROYU GAZETEMİZ SÜREKLİ GÜNDEME GETİRDİ 
Avrupa Yakası Gazetesi olarak yıllarca atıl durumda olan Amfi Tiyatroyu sürekli gündemde tutmuştuk. En son 4 Haziran 2020 tarihli sayımızda “Çorlu’da Kültür Sanata Neden Önem Verilmiyor” başlığıyla gündeme getirdiğimiz Amfi Tiyatro’nun atıl durumunu bir kez daha gündeme getirmiştik. Çocuk tiyatrolarının yapılacağı yaz döneminde açık hava gösterilerinin yapılacağı hâlihazırda bir yer olan tiyatro alanıyla ilgili Çorlu Belediyesi Temmuz Ayı başı itibariyle çalışma başlattı. 
MERDİVEN DÜZENLEMELERİ VE SAHNE ÇALIŞMASI YAPILACAK 
Gazetemize Amfi Tiyatroda başlatılan çalışmaları değerlendiren Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, “Amfi tiyatroda çalışmalara başladık, merdivenleri oturmaya müsait değildi, şimdi merdivenlerde bir çalışma başlattık ve merdivenleri daha düzenli hale getireceğiz, ardından Amfi Tiyatroda bir sahne yapacağız. Sahne çalışmaları da kısa bir sürede başlayacak” dedi. 
GÖSTERİLERİN, ÇOCUK TİYATROLARININ YAPILDIĞI BİR YER OLACAK 
Konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, “Çalışmaların kısa bir sürede bitirmeyi planlıyoruz, merdivenlerdeki ve sahne çalışmaları bittikten sonra burası çocuk tiyatrolarının yapıldığı, gösterilerin olduğu bir yer haline getireceğiz, önümüzdeki aylarda etrafını çitlerle çevireceğiz, tuvaletleri yapılacak, yani burası çok güzel bir alan haline gelecek” dedi. 
İMDAT ŞAHİN