• Borsa Meydanı'ndaki Minibüsçüler Dertli
  • Borsa Meydanı'ndaki Minibüsçüler Dertli
  • Borsa Meydanı'ndaki Minibüsçüler Dertli
  • Borsa Meydanı'ndaki Minibüsçüler Dertli
Çorlu Güncel

Borsa Meydanı'ndaki Minibüsçüler Dertli

  • 02 Temmuz 2020
  • 2540 Kez Okundu

Borsa Meydanı’ndaki S.S 88 Nolu Beyazköy Birlik Kooperatifi ve 73 Nolu Karamehmet Bakırça Avrupa Serbest Bölgesi Motorlu Taşımacılar Kooperatifine üye minibüsçüler durakları olmadığı için dertli.


Sorunlarını gazetemize anlatan minibüsçüler, Borsa Meydanı’ndan özellikle Velimeşe minibüslerinin kalktığı bölgeden yer istediklerini ifade etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından Çorlu Sebze Halinin önündeki boş alanın durak olarak gösterildiği yere vatandaşların gelemediğini ifade eden minibüsçüler Borsa Meydanı’ndan bir yer talep ettiklerini dile getirdiler. 
BÖLGE SORUNLU OLDUĞU İÇİN VATANDAŞLAR AŞAĞI İNEMİYOR 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Bakırça’ya, Karamehmet’e, Beyazköy’e, Ahimehmet’e gidip gelen minibüsçüler için Çorlu Sebze ve Meyve Hali’nin önündeki boş alan durak olarak gösterilmiş. Minibüsçüler durumu anlattı; “o bölge bize durak olarak gösterildi, bu bölge sorunlu olduğu için, vatandaşlar buraya gelmekte zorluk yaşıyor. Vatandaşlar kaç defa bize çekindiklerini ifade etti. Biz daha sonra kendi imkanlarımızla bir yer kiraladık, Borsa Meydanı’nın ara sokağında gelip orayı da çizgi içine aldı belediye fakat orası da her defasında başka araçların park yeri oldu. Aracınızı kaldır dediğimiz zamanda bizimle kavga ediyorlar. Kahvede olduğu için küfürlü konuşuluyordu” dedi. 
ESKİ TİCARET BORSA BİNASININ BAHÇESİNİ BİR SÜRE KULLANDIK 
Ara sokakta olmayınca bir süre Eski Ticaret Borsası Binası’nın bahçesini kiraladıklarını ifade eden minibüsçüler: “Borsa Meydanı’ndaki Ara Sokakta olmayınca bir süre Eski Ticaret Borsası’nın binasının bahçesini kullanmak istedik. O bina şu anda bir şirkete kiralık, bizlerde Firmaya bahçe için kira ödemeye başladık, pandemiden dolayı işler olmayınca kirayı ödeyemedik, geciktirdik, aramızda anlaşmazlık oldu birde kiraya zam yaptı. Durum böyle olunca bizler bahçeye girip çıkarken sorun olmaya başladı şimdi oradan da çıktık” dedi. 
ŞİMDİ BULDUĞUMUZ BOŞ YERDE BEKLİYORUZ 
Şu anda duraklarının olmadığını ifade eden minibüsçüler konuşmasını sürdürdü: “Şu anda maalesef durağımız yok, boş bulduğumuz yere aracımızı çekip bekliyoruz. Biz mahallelere servis yapan 15 minibüsümüz var. Sürekli gidip geliyoruz ama yarım saat burada beklemek zorundayız. Çorlu Borsa Meydanı’nda mutlaka 3-4 aracımız kalıyor. Her gün 300 kişiye yakın insan taşıyoruz. O insanlara da yazık bize de yazık” dedi. 
BORSA MEYDANI’NDAN DURAK İSTİYORUZ
Borsa Meydanı’ndan durak istediklerini ifade eden minibüsçüler, “Bizler özellikle Borsa Meydanı, Velimeşe Servislerinin kalktığı yerin bir köşesinde durak istiyoruz. Bize çizgilerle belirtilen bir yer olursa taşıdığımız insanlarda çok rahat edecekler. Çünkü yerimiz yok, yüzlerce insan mağdur oluyor. Bizler Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulunuyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN