• “Çöp Sahasının 3 Bölgeye Kurulmasını İstiyoruz”
  • “Çöp Sahasının 3 Bölgeye Kurulmasını İstiyoruz”
Çorlu Güncel

“Çöp Sahasının 3 Bölgeye Kurulmasını İstiyoruz”

  • 01 Temmuz 2020
  • 7409 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Evsel Atık Bertaraf Tesisiyle ilgili meclis toplantısında konuştu. Sarıkurt, “Ortak akılla hareket ederek 3 bölgede çöp sahasının yapılmasını istiyoruz” dedi.


Son günlerde gündemi meşgul eden çöp sahasına geçtiğimiz Haziran Ayı Meclis toplantısında değinen Sarıkurt, Temmuz Ayı’ndaki meclis toplantısında kapsamlı konuştu. Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda çöp sahasına kısa değinen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 11 ilçenin çöpünün Çorlu’ya geleceğini iddia etmişti. 
TEKİRDAĞ’DA YAZ AYLARINDA 1500 TON ÇÖP ÇIKIYOR 
Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nda çöp sahasına ilişkin konuşan Sarıkurt, “Tekirdağ’da günde üretilen çöp 1200 ton, yaz döneminde bu çöp miktarı bir miktar artıyor. 1500 ton civarında oluyor, bunun bir sebebi de sahil şeritlerine gelen vatandaşlardır. Marmara Ereğlisi, Şarköy, Süleymanpaşa ilçelerinin nüfusu artıyor. Çorlu’da 308 ton çöp çıkıyor. Tekirdağ genelinde çıkan çöpün yaklaşık dörtte biri bizim şehrimizden çıkıyor. Çerkezköy Kapaklı’da üretilen çöpte önemli, Süleymanpaşa ve çevresindeki şehirlerin ürettiği çöplerinde baktığınız zaman dengeli olduğunu görüyoruz” dedi. 
SÜRECİN DOĞRU YÖNETİLMESİ GEREKİYOR
Konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Bu sürecin doğru yönetilmesi gerektiğini birkez daha ortaya koyuyorum. Demirli’deki çöp sahasının etrafında yaşayan insan yoğunluğuna baktığımız zaman yaklaşık 1500 vatandaş yaşıyor, Çorlu’daki Karatape Bölgesi’ne yakın olan Çorlu Park’a baktığımız zaman sadece 1800 vatandaşımız var. Dolayısıyla bu süreçlerin doğru yönetilmesi gerekiyor. Çorlumuzun ürettiği, Ergene’nin ürettiği, Marmara Ereğlisi’nin ürettiği çöpler üzerine kurgulanmış bir alan olduğu için o gün itibariyle Çorlu’nun güneyinde kalan bir alan” dedi. 
11 İLÇENİN ÇÖPÜNÜN ÇORLUYA GELMESİNİ İSTEMİYORUZ
Neyi istemediğimizi doğru ifade etmemiz gerektiğinin altını çizmemiz gerekiyor diyen Sarıkurt, “Neyi istemediğimizi iyi ortaya koymamız lazım, biz neyi istemiyoruz, bizde 11 ilçenin çöpünün bizim şehrimizde olmasını istemiyoruz. Hepimiz bunu böyle istiyoruz. Kendimiz için istemediğimizi bir başka ilçemiz içinde istemiyoruz. Bunu nasıl yapacağız, bu Evsel Atık Bertaraf Tesisi’ni de olması gerekiyor. Kendimiz istemiyoruz, başkasına yapılmasını da istemiyoruz, atıkların yakılarak bertaraf edilmesini de kesinlikle istemiyoruz” dedi. 
PEKİ NE İSTİYORUZ, 3 BÖLGEYE KURULMASINI İSTİYORUZ 
“Peki ne istiyoruz, ürettiğimiz çöpün bertarafı hepimizin sorunu, bunun için bir akılla değil, iki akılla değil, ortak akılla çözüm istiyoruz” ifadelerine yer veren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Biz karar vermezsek başkası gelip karar verecek. Başka ne istiyoruz, öncelikle üretilen çöpün, en az 3 bölgede bertaraf edilmesini istiyoruz. Çöpün üçte biri Süleymanpaşa ve etrafından çıkıyorsa, üçte biri bizden çıkıyorsa diğer kalan üçte biri de Çerkezköy çevresinden çıkıyorsa dolayısıyla bunun bertarafı sorunu adaletli bir şeklide olmalı. Bu üç bölgede olması lazım. Bölgemizde çevre konusunda çok net denetim eksikliği var” dedi.  
İMDAT ŞAHİN